A videó részletesen elmagyarázza, mitől lesz majd jobb és szebb a következő rész. Az egyik legütősebb újítás például, hogy Ezio, a játék legújabb főszereplője, Leonardo Da Vinci találmányait is használhatja (lévén a híres itáliai festőművész és tudós hősünk barátja), így két pengét is használhatunk ("double the fun", haha! ), sőt, a mester leghíresebb találmányának köszönhetően repülni is tudunk majd a középkori Velence utcái felett.

A régi játékelemeket változatosabbá varázsolták és jobban ki is dolgozták. Például, amikor a szénakazalba beleugrunk, odaslattyog egy őr, hogy megvizsgálja azt, és ha nem vigyázunk, akkor alabárdjával megdöfködi, nem található-e "gyanús elem" benne. Mi persze "vigyázunk" és gyorsan kinyúlva a szénából ledöfhetjük a fickót. Sokkal összetettebb és jobban kidolgozott a vívás is, ami igencsak szükséges újítás volt.

Kidobták a készítők a feleslegesen unalmas véletlenszerű "nyomozós" részeket is, ami azt jelenti, hogy lesz azért nyomozás, de organikusan kapcsolódik a sztorihoz és játékmenethez, tehát nem kell például olyan mellékküldetésekben részt vennünk, ahol ülünk egy padon, hogy egy kereskedő szövegelését hallgassuk.

A játék grafikája látványosabb lesz abban a tekintetben is, hogy az 1400-as évek végének Velencéjénél sokkal gazdagabb színpalettát használhattak ki a fejlesztők, mint az 1190-es Szentföldön. A velencei polgárok emellett nemcsak járkálnak, mint a zombik, hanem tényleg élnek és "virulnak": beszélgetnek az utcán, iszogatnak, táncolnak.

Látszik, hogy az Assassin's Creed készítői mindent megtettek, hogy az előző rész hibáit kijavítsák, úgyhogy én speciel már számlálom a napokat, hogy mikor lehetek végre bűnrészes Ezio gyilkosságaiban.