Pachter és a Wedbush Morgan Securities elemzői úgy gondolják, hogy a 2009. április elseje és 2010. március 31-e közötti gazdasági évben a Ubisoft továbbra is szép eladásokat fog produkálni a Wii és DS platformokon, de emellett azt várják, hogy a cég két új játéka, valamint az Assassin’s 2, az SC: Conviction, és az Avatar is jól teljesít majd.

Az, hogy lesz az Assassin’s Creednek második felvonása, már régóta nyílt titok, hiszen erre utalt a játék befejezése, de igazán biztosra csak akkor mehettünk, mikor Yves Guillemot bejelentette a folytatást, amiről azóta sem hallottunk semmit, igaz úgy hírlik, a játék a 18. századi Franciaországban fog játszódni, ahol éppen egy aprócska forradalom zajlik.

A tájékozott játékosokat a Conviction megjelenése sem érheti meglepetéseként, bár a játék fejlesztését az alapoktól fogva újrakezdték -- mert túlságosan hasonlított az AC játékmenetére --, a Ubisoft is a 2010-es gazdasági évet emlegette, mint megjelenési dátum, így valószínűnek tűnik, hogy Pachter igazat mond.

Ami pedig az Avatar játékot illeti, az eredeti tervek szerint a film 2009 májusi debütálásával egy időben fog megjelenni, ami nem egy halva született ötlet, azonban az már kérdéses, sikerül-e megfelelő módon digitális formába önteni Cameron több mint tíz éve formálódó történetét.



A hírhez kapcsolódik, hogy a Ubisoft bejelentette, milyen játékokat szándékozik megjelentetni az év elején.

Március 6-án érkezik a Nintendo Wii-exkluzív Tenchu 4, mellette a Tom Clancy's HAWX és az EndWar PC-s kiadása, illetve ugyanebben a hónapban fog megjelenni a felettébb érdekesnek tűnő I Am Alive is.

A második negyedévben, azaz április-június környékén egyelőre csak egy játék megjelenéséről tudunk, mégpedig a nemrég bejelentett Call of Juarez: Bound in Bloodról, ami konzolokra és PC-re is ellátogat majd.