Tavaly a Ubisoft megmutatta nekünk, hogyan is kell ötvözni a platform- és lopakodós játékok legjobb elemit egy jó kis történettel, amiből aztán az Assassin's Creed öltött testet. A játék kisebb-nagyobb hibái ellenére számos díjat gyűjtött be, és ezidáig körülbelül 5 millió példányban kelt el. Nos, ennyi elég is volt a francia cégnek, hogy elkészítsék a folytatást, ami várhatóan hasonló sikereket fog elérni.

Yves Guillemot, az Ubisoft ügyvezető igazgatója tegnap lerántotta a leplet cége második negyedéves adatairól, amiből kiderült, hogy az elmúlt hat hónapban 31,8 százalékkal, azaz 344,5 millió euróval kaszált többet a francia vállalat, amit főleg a casual játékoknak (Rayman Raving Rabbids TV Party és hasonlók) köszönhettek, miközben a nagyobb címek, mint például a Far Cry 2 és az Endwar nem valami kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Persze ennek ellenére a cég derűlátó maradt, és a következő negyedévben 500 millió eurós bevételt várnak, és szép eladásokat, többek között az új Pince of Persiától.

Na de ennyi elég is a száraz számadatokból, és térjünk át a hír lényegére, miszerint Yves Guillemot hivatalosan is megerősítette, hogy készül az Assassin's Creed második felvonása. Az úriember sajnos nem közölt konkrétumokat a projektről, sem a megjelenést, sem a célplatformokat illetően, azonban Michael Pachter, a Wedbush Morgan elemzője szerint a következő részben búcsút intünk Jeruzsálemnek, hogy helyette a 18. századi francia forradalomban vehessünk részt.

A képek az első részből valók.