A nemrég hazánkban is megjelent Assassin's Creed: Reneszánsz és Assassin's Creed: Testvériség regények elérhetik azt, amit a gamer kultúra regénytermékeiből eddig még egy kötetnek sem sikerült: bekerülhetnek a Libri könyváruház legjobb 10 külföldi olvasmánya közé a tavalyi esztendőből.

      

Az Aranykönyv versenyt immár harmadjára rendezi meg a híres bolthálózat: lényege, hogy olvasói szavazatok alapján megtalálják az előző évben kiadott legjobb magyar és külföldi könyveket. A rendszer előnye, hogy nem foglalkozik a kritikusok szőrszálhasogatásaival, csak és kizárólag az egyéni élmények összesítésére alapoz.

A mostani versenynek pedig van két érdekes szereplője: az Assassin's Creed: Reneszánsz és Assassin's Creed: Testvériség, melyek a második felvonás történetét mesélik el, persze kibővítve, hogy a játékosok se érezzék feleslegesnek a kalandot. A kötetek bekerültek a legjobb 50 külföldi könyv közé.

Ha azt szeretnétek, hogy a 10 legjobb külföldi regény között végezzenek, csak szavaznotok kell -- azért nem lenne semmi, ha egy videojáték alapján írt kötet a legjobb külföldi könyvek kategóriájában is ajánlott lenne.