Alig két hónapja, hogy a The Witcher alapjául szolgáló Vaják - Az utolsó kívánság megjelent magyarul, máris arról számolhatunk be, hogy egy újabb, a játékok világához szorosan kapcsolódó regény kerül fel a hazai könyvesboltok polcaira. A korábban főleg képregényeket kiadó (Sin City, Megtorló, Rozsomák, X-Men, stb.)Fumax hozza el számunkra az Assassin's Creed: Reneszánsz című kötetet, amely az Assassin's Creed II történetét dolgozza fel Ezio Auditore szemszögéből.

Assassin's Creed: Reneszánsz"Egy bosszúra szomjas fiatalember eposzi méretű küldetésre indul, miután Itália uralkodó dinasztiái elárulták őt. Ám ahhoz, hogy visszaállítsa családja becsületét, és véget vessen hazája romlásának, ki kell tanulnia az orgyilkosok mesterségét. Miközben a szabadságért és igazságért harcol, Ezio útját olyan kiváló elmék segítik, mint Leonardo da Vinci és Niccolò Machiavelli, akik – mint koruk legbölcsebb gondolkodói – beavatják a túlélés fortélyaiba.

Társai számára Ezio fogja megtestesíteni az erőt, mely elsöpri a régit, és újat hoz a helyébe. Ellenségei szemében pedig fenyegető jelképpé válik, kinek rendeltetése, hogy eltiporja a zsarnokságot, mely Itália népét sanyargatja. Kezdődjék a hatalom, az összeesküvés és a bosszú örök színjátékának reneszánsz krónikája."


Információink szerint a kötet már túl van a nyomdai fázison is, ami azt jelenti, hogy még július folyamán megvásárolható lesz a könyvesboltokban. Az eredetileg 2009-ben megjelent regény 488 oldalon keresztül szórakoztatja majd az olvasókat, és 3790 Ft-ért kerül kereskedelmi forgalomba. A kötet szerzője egyébként Oliver Bowden,  aki a Reneszánsz megjelenése óta már elkészült két "folytatással" is, az Assassin's Creed: Brotherhooddal (2010), ami az azonos című játék történetét dolgozza fel, és az Assassin's Creed: The Secret Crusade-del (2011), ami lényegében egy előzmény a Reneszánszhoz Altair főszereplésével.