Az idei San Diegó-i Comic-Conon sok más egyéb mellett a Ubisoft bejelentette, hogy egy rövidfilmet készít az Assassin's Creed 2 promotálására. A három részből álló produkció Ezio apjának, Giovanni Auditore da Firenzének a történetét meséli el, ezzel elősegítve azt, hogy a játékosok megértsék, honnan ered a főhősünk bosszúvágya, valamint hogy közelebbről megismerjék a játék gonosztevőit.

A film a Ubisoft által nemrég felvásárolt Hybride Technologies (vizuális effektekkel foglalkoznak) és a fejlesztőcsapat közös munkája, a nagy mű pedig, ha másból nem is, de vizuális szempontból mindenképpen érdekes, hiszen a hús-vér szereplők minden jelenetet a játék grafikus motorja által hajtott digitális díszlet (green screen) előtt vettek fel.

Ilyen stílust alkalmaztak a 300 és a Sin City című filmekben is, és érdemes tudni, hogy ezen alkotások készítésében a Hybride Technologies is részt vett, tehát igazi profik dolgoznak a Ubisoftnál.Az Assassin's Creed: Lineage első része október 27-én a YouTube-on fog debütálni.