• Nem lesznek modernkori szekvenciák az Assassin's Creed Mirage-ban
  • Ezt a játék kreatív rendezője, Stephane Boudon erősítette meg
  • Az Infinity sem a hagyományos formában fogja tálalni az Animus-t

Rengeteg Assassin's Creed hírrel szolgáltunk nektek az elmúlt napokban, de mind közül a legfontosabb talán a Mirage bejelentő előzetese volt. A soron következő játék Bagdadba kalauzol minket, ahol Basim történetét ismerhetjük meg közelebbről, 20 évvel a Valhalla eseményei előtt járva. Most pedig kiderült az is, hogy a játék nem fog tartalmazni modernkorban játszódó részeket, erről Stephane Bourdon, a program kreatív rendezője mesélt a Game Rant csapatának. 

"Azért döntöttünk úgy, hogy nem teszünk bele jelenkorban játszódó küldetéseket az Assassin's Creed Mirage-ba, mert teljes mértékben Basim történetére akartunk koncentrálni, amikor Bagdadban volt a kilencedik században. A játékos továbbra is az Animusban van ez, nyílvánvaló, hisz az franchise központi eleme. Azzal fog kezdődni a játék, valamint az epilógusban is fontos szerepe lesz de a történet során nem lesznek vele kapcsolatos küldetések."

Hasonló a helyzet a keretprogramként funkcionáló Infinity-vel kapcsolatban is, erről Marc-Alexis Côté projektvezető beszélt az IGN-nek. Elmondta, hogy a programban maga a játékos lesz a főszereplő, így nem kell tudnia, hogy ki Desmond vagy Lyla, és ha szeretne, rögtön a múltba vetheti magát, anélkül, hogy egy percet is foglalkoznia kellene az Animus-szal. És végül egy kevésbé jó hír: Jean-Luc Sala művészi rendező az Eurogamernek eláulta, hogy a híresztelésekkel ellentétben nem készül a legelső Assassin's Creed felújított változata, és nem is tervezik, hogy valaha nekiállnak.