• Az Assassin’s Creed Odyssey kínálatából sem hiányzik a battle royale
  • Ez azonban nem egy játékmód, csak egy küldetés
  • Ahol 99 NPC-t kell megölnünk, hogy mi lehessünk a végső győztesek

Napjaink egyik legnépszerűbb zsánere a battle royale, ami lassan már az AAA kategóriás játékokba is begyűrűzik, hála elsősorban a Battlefield 5-nek és a Call of Duty: Black Ops 4-nek. Azonban van még egy cím, ami tiszteleg az utolsó emberig tartó öldöklés előtt, ez pedig nem más, mint az egyjátékos élményre kihegyezett Assassin’s Creed Odyssey.

assassins-creed-odyssey-10.jpg

Bár az Ubisoft fejesei már nagyban gondolkodnak a multi visszaemelésén a sorozatba, azért attól nem kell tartanunk, hogy az Odyssey egyből egy battle royale játékmóddal érkezett: inkább csak egy kis kikacsintásról, tisztelgésről van szó. Mílosz szigetén járva ugyanis belebotolhatunk egy Drakios nevű férfibe, aki épp a Száz Kéz Csatájához keres versenyzőket. Mondanunk se kell, ez a csata egy szigeten játszódik, kereken száz résztvevővel, és az a nyertes, aki utoljára életben marad. A küldetés során természetesen NPC-kkel harcolhatunk, és nem más játékosokkal, de az már rajtunk áll, hogy hogyan küzdünk meg velük: rájuk ronthatunk szemtől szemben, vagy akár sunyibb megoldást is választhatunk.

Az alábbi videó a teljes küldetés végigjátszását mutatja be, épp ezért megtekintését csak saját felelősségre ajánljuk, hiszen alighanem spoileres.

Webshop ajánló
2018 őszi MondoCon