A most következők spoileresek lehetnek azoknak, akik még nem játszottak az Assassin’s Creed sorozat játékaival. Aki viszont már végigvitte legalább az első két részt, de különösen a másodikat, az már tudja, hogy a szériától nem idegenek a természetfeletti lények, különösen az isuk. Ők a Földön élt első civilizáció tagjai, mitikus lények és tárgyak megalkotói, az emberiség teremtői.

A korai Assassin’s Creed epizódokban az isuknak csak a hologramjaikat lehetett látni, illetve néhány hátrahagyott eszközüket, mint például az éden darabjai. Az Odyssey-ben viszont már összefuthattunk olyan teremtményükkel, mint Medúza, sőt úgy tűnik, hogy az egyik isut is megtalálhatjuk a térkép egy rejtett zugában.

Az állítólagos isu, aki a feltételezések szerint Héphaisztoszként éldegél ebben a korban, a Malisz nevű terület legészakibb részén, egy csak egy bejáraton át megközelíthető barlangban lehet megtalálni. A barlang amúgy teli van isu tárgyakkal, és mivel eleve nehezen megközelíthető, elég valószínűtlen, hogy egy egyszerű ember, és nem Héphaisztosz költözött oda be. Persze mindez csak spekuláció, de igen jó alapokon nyugszik.

assassins-creed-odyssey-hephaisztosz.jpg

Webshop ajánló
2018 őszi MondoCon