Míg az Assassin’s Creed: Unity-nek helyszínt adó, a francia forradalomtól forrongó Párizsban még hétköznapinak számított, hogy valaki kardot ránt az utcán és felnyársal pár katonát, addig 75 évvel később, a viktoriánus korabeli Londonban ez már legalábbis címlap sztori lenne. Úgyhogy a Syndicate-ben meg kellett újítani a harcrendszert.

„Az első dolog, ami mindjárt az elején nyilvánvalóvá vált, hogy a középkor elhagyásával el kell felejtenünk a kardokat” – mondta az Assassin’s Creed: Syndicate vezető producere, François Pelland a Gamesradar+ című magazinnak. „Egy olyan korba léptünk, ahol bármilyen utcai összecsapás a címlapokra kerülne. Ez még ahhoz képest is nagyon más, mint amit 75 évvel korábban, a francia forradalomban láttunk. Emiatt a harcok még brutálisabbak, zsigeriek lesznek, és a hangsúly a rejtett fegyverekre helyeződik át. Emiatt visszahoztuk az Assassin’s Creed 3-ban látott, egyszerre több célpont kivégzését is lehetővé tevő multikill-rendszert.”

A két játszható karakterrel is bíró Assassin’s Creed: Syndicate november 19-én jelenik meg PC-re, míg Xbox One-on és PS4-en már október 23-ától játszható lesz. A PC-s verzió késésének az oka, hogy nem szeretnék, ha megismétlődne a Unity fiaskója.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!