Tavaly augusztus elején árulta el a publikumnak az adatlapunkon szereplő Assassin’s Creed 4: Black Flag producere, Ashraf Ismail, hogy már tudják, mi több, már megírták az egész Assassin’s Creed sorozat befejezését, arra az esetre, ha eljönne a jó sokára várható vég. Most azonban Darby McDevitt, a kalózkodós orgyilkososdi írója ezt megcáfolta.

Az Edge-nek adott interjújában jelentette ki, hogy amit Ismail mondott a sorozat befejezésével kapcsolatban, az „nem teljesen igaz. A jelenlegi történetszálnak van meg a befejezése.” Elmondása szerint, mivel az emberiség egész történelme a rendelkezésükre áll, ők úgy képzelik el a sorozatot, mint ahogy Doctor Who (Ki vagy doki?) sorozat működik. Elmesélnek egy-egy történetszálat, időről időre lecserélik a főhőst, de maga az univerzum nem ér véget.

„A Desmond-trilógia vége nem sokat változott az évek alatt, mindig is így akartuk lezárni. Aztán körülbelül két évvel ezelőtt kidolgoztunk egy új történetszálat, de már annak is megterveztük a befejezését” -- magyarázta McDevitt. Azt is elárulta, hogy a Black Flag jövőbeli szakaszaiban talált dokumentum, ami az elkövetkezendő játékok helyszíneire utalt (mint a vadnyugat vagy a feudális japán) csupán a rajongói javaslatok kifigurázása volt a részéről. Ennek ellenére mi azért nem vennék mérget arra, hogy eme helyszínek nem jelennek meg az évenként érkező Assassin’s Creedek valamelyikében. Azt is elárulta, hogy a hajókázás sem feltétlenül tér vissza a következő epizódban, de a technológia nem fog elveszni két projekt között. Ha nem is hajóval, de valami mással lehetséges, hogy újra felbukkan ez a rendszer.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!