Atari: megmutatjuk az Activisionnek!Phil Harrison kemény iramot diktál cégének. A Sony korábbi kulcsfiguráját (volt alelnök, a PlayStation-család piacra dobója, majd a Worldwide Studios elnöke) idén márciusban igazolta le az Infogrames, így aztán az úriember jelenleg az Atari elnöke. Ő és David Gardner, a kiadó vezérigazgatója két napja mutatta be a cég 2009-es termékvonalát, amely elég durva, hiszen a bejelentett 15 cím kétharmada január és június között fog debütálni. Ebben benne lesz az EVE Online dobozos verziója, a Sam & Max gyűjteményes kiadása, a Witcher és a Sacred 2 konzolos verziója, a Heroes Over Europe, a Codename Panzers: Cold War, a hatodik, immár multiplatformos Tekken, a RACE Pro, a Ready 2 Rumble, három Namco Bandai-cím, az Afro Samurai, a Family Ski & Snowboard és az Eternal Sonata is, no meg valószínűleg a Champions Online, amit ugye a nemrég általuk felvásárolt Cryptic hegeszt, -- és a bevezetőben emlegetett két volt Activision-játék.

Utóbbiakról érdekes kijelentést tett Harrison egy interjúban, idézem: „Amit Bobby [Kotick], talán lenézően mondott, hogy azok a játékok olyan franchise-ok voltak, melyek nem lennének képesek 100 millió dolláros bevételt és újabb folytatásokat termelni. Ha ez az értékmérő, akkor rendben van – és mi szívesen állítunk fel hasonló mércét. De tudjátok mit? Örömmel csinálnék a Ghostbustersből egy százmilliós franchise-t, csak hogy bebizonyítsam, mekkorát tévedett!"

Szimpatikus nyilatkozat, az egészséges versengés pedig csak jót hozhat az iparnak és nekünk, ha pedig tényleg egy remek széria válna az új Szellemirtókból, az már csak hab lenne az ektoplazmán. És nem szégyellem bevallani, némi kéjes kárörömöt is éreznék, ha rongyossá keresné magát az említett címeken az Atari, a befektetők pedig ennek láttán kicsit megkergetnék a jó Kotick urat az Activision-székház körül...