• A Ubisoft Massive, a Fox Interactive és Lightstorm Entertainment egy új Avatar játékot fog tető alá hozni.
  • 2018-ban érkezik az Avatar folytatása a mozikba, de közel sem ez lesz utolsó találkozásunk Pandora földjével.
  • Az új játék megjelenése is feltételezhetően nagyjából ekkora lesz datálva.

James Cameron filmje 2009-ben nagy sikert aratott a mozikban, sajnos videojátékként már nem tudott magának túl nagy rajongótábort összegyűjteni. A 2009-es játék nem lett pénzügyi siker, így a Ubisoft is sokáig tartózkodott a filmadaptációk ötletétől. Most viszont a The Divisionön is munkálkodó, tapasztalt Ubisoft Massive újra megpróbálja meghódítani a játékosok szívét Pandorával. A játék a fejlesztők saját motorjával fog futni.

A megnevezetlen játék PC-re és konzolokra is érkezni fog. Még nem tudni, hogy pontosan melyik konzolokon is járhatjuk majd be James Cameron híres világát. Sajnos kevés információt lehet tudni még a játékról, egyedül Pandora helyszíne adott, a többi részlet még rejtély. Az viszont bíztató, hogy Cameron filmes cégével együttműködve dolgozik a Ubisoft a játékon. A játék filmekkel karöltve fogja kibővíteni és elmélyíteni az Avatar univerzumát.

A Ubisoft csapata megtiszteltetésként tekint arra, hogy a film készítőivel közösen dolgozhat az új játékon, ami reményeik szerint méltó lesz a Avatar névhez. A Ubisoft egy korai prototípus segítségével mutatta be a Lightstorm Entertainmentnek és James Cameronak, hogy nagyjából mire számíthatnak majd az elkészült játékban. A prototípus pontos tartalma viszont nem ismert. Cameron kifejezetten izgatottnak hangzik a projekttel kapcsolatban:

„A Massive csapatával kapcsolatban a projekt iránti szenvedélyük és a Snowdrop motorjuk ereje nyűgözött le. Úgy gondolom, hogy a Ubisoft Massive Entertainment csapta teljes mértékben megfelelő  partner arra, hogy [játék formájában is] éltere hívjuk Pandora szépségét és veszélyeit.”

A program pontos megjelenési dátumát is egyenlóre homály fedi, így lesz mit közölniük a tényleges, címmel ellátott játék bejelentésekor. Érkezett egy semmitmondó videó a cégek együttműködéséről, de sajnos semmi igazán fontos nem derül ki belőle. Ti szívesen játszanátok egy új, Avatarhoz kapcsolódó játékkal, vagy annyira nem szeretitek ezt a filmet/világot?