Pár évvel ezelőtt, a Midway fénykorában a cég elhatározta, hogy Hero néven készít egy szuperhősökről szóló játékot, amiben a játékosok kényükre-kedvükre alakíthatják a karakterük kinézetét és képességeit. A fejlesztés közben azonban a cég csődbe ment, s sokáig úgy tűnt, hogy végül nem lesz semmi az ígéretes projektből, mígnem a Midway egykori munkatársai által alapított független fejlesztőstúdió, a Phosphor be nem jelentette, hogy új név alatt ugyan, de tető alá hozzák a régi álmukat.

Az Awakened névre átkeresztelt játékból egyelőre még csak egy kezdetleges prototípus van kész, így sem a történetről, sem pedig a karakterekről nem tudunk érdemben beszámolni, de a két közzétett videóból kiderült, hogy egy nyílt világú TPS-sel állunk szemben, melyben nemcsak a természetfeletti képességeinket, hanem hagyományos gépfegyvereket is használhatunk egy látszólag zsarnok hatalom megdöntésére.

A fejlesztők jelenleg is kiadót keresnek az Awakenednek, s ameddig ez nincs meg, addig megjelenési dátumról és platformokról sem lehet beszélni. Drukkolunk!