• Siker volt az Awesome Games Done Quick 2016
  • 1,2 millió dollárt gyűjtöttek össze a rák elleni harcra
  • Nagyon jó volt a nézettség is
  • Július elején jön az újabb maraton, a Summer Games Done Quick 2016

Vasárnap véget ért a hatodik alkalommal megrendezett Awesome Games Done Quick, egy egész héten át tartó maraton, amin a speedrunner közösség kiválóságai mutatják be, milyen gyorsan lehet végigjátszani olyan programokat, amit az átlag játékosnak napokba telhet. Mindezt egy jó ügy érdekében tették, az Awesome Games Done Quick során beérkezett adományokat ugyanis a rák elleni harcra fordítják, és idén is sikerült egy méretes összeggel besegíteni.

AZ AWESOME GAMES DONE QUICK 2016 1,2 MILLIÓ DOLLÁRT, NAGYJÁBÓL 348 MILLIÓ FORINTOT GYŰJTÖTT ÖSSZE.

Ez már zsinórban a harmadik alkalom, hogy egymillió dollár felé kúszott az adományok teljes összege, és még inkább figyelemreméltó ez a teljesítmény, ha azt is beleszámítjuk, hogy ezúttal Humble Bundle akció nem volt -- tavaly egy külön csomag volt elérhető a maraton alatt, és akkor kicsivel több, mint 1,5 millió dollár jött össze.

A szervezők persze nem panaszkodnak, így is sikernek könyvelték el az eseményt, és nem csak a begyűjtött pénz terén, hanem a nézettség szempontjából is. A nézők száma a nappali órákban 120-170 ezer körül mozgott, míg este nem nagyon csökkent 65 ezer alá -- a legnézettebb futam a Super Mario Maker speedrun volt, amire több, mint 210 ezren voltak kíváncsiak. Részletes statisztika itt található.

A Games Done Quick hat hónap múlva visszatér, július 3-án ugyanis kezdődik a Summer Games Done Quick 2016. Addig lehet pótolni az AGDQ-t -- itt megtalálod az összes futamot.

awesome-games-done-quick-2016.jpg