• Az Abandoned egy vérfagyasztó indie horrornak tűnik az első trailerek alapján
  • Azonban a játékosok egy része meg van győződve arról, hogy ez valójában a Kodzsima-féle Silent Hills
  • A fejlesztők ezt próbálják cáfolni, de kevesen hisznek nekik

Ahogy azt korábban megírtuk, az utóbbi napokban enyhén szólva is felkavarodott az állóvíz az Abandoned néven futó indie horror körül. Maga a játék papíron egy független csapat új IP-je, azonban a rajongók közül jó páran a fejükbe vették, hogy a program valójában a Kodzsima-féle, pár éve elkaszált Silent Hills, csak épp álnéven.

2019-09-09-image-15-580x334.jpg

A projekt mögött álló Blue Box Game Studios egyszer már kategorikusan cáfolta ezt a „vádat”, nemrég azonban újabb üzenetekkel jelentkeztek. Először megismételték egy tweetben, hogy ők csak egy kis indie stúdió emberei, akik szeretnék bemutatni a játékukat, utána pedig a csapat vezetője, Hasan Kahraman, is bejelentkezett egy videoüzenetben, hogy megmutassa, ő egy valódi ember, aki még véletlenül sem Kodzsima Hideo.

Apró érdekesség, hogy ez sem bizonyult elégnek a játékosok meggyőzéséhez. Sokan még mindig abban reménykednek, hogy az Abandoned valójában a feltámasztott Silent Hills, sőt, még az ilyen témákban általában elég magabiztos Jason Schreier sem merte kijelenteni, hogy a két projektnek semmi köze egymáshoz. Schreier szerint Hasan Kahraman egy valódi indie fejlesztő, azonban arra a kérdésre, hogy pontosan kikkel dolgozik együtt az Abandoned elkészítésén, az újságíró sem tudta kideríteni a választ.