• Sokan úgy vélik, hogy az Abandoned valójában Kodzsima Silent Hills játéka
  • Amit anno a Konami villámgyorsan elkaszált
  • A fejlesztők tagadják, hogy bármi közük lenne Kodzsimához vagy a Silent Hillhez

A Silent Hill franchise dicsfénye az utóbbi években enyhén szólva is megkopott. Az egykor a horror csúcsaként emlegetett széria utolsó pár része sajnos elég felejthetőre sikeredett, ráadásul a Konami nem is töri magát, hogy újra életet leheljen a sorozatba. Pedig lehetőségük bőven lett volna rá, hiszen annak idején például Kodzsima Hideo is elkezdett egy rebootot készíteni a játékokhoz Silent Hills címmel, ebből azonban végül nem lett semmi, a kiadó ugyanis a fejlesztés közepén kirúgta a legendás producert.

Most viszont felütötte a fejét egy olyan pletyka, miszerint Kodzsima ismét egy Silent Hill játékon dolgozik, amit már be is jelentettek, csak épp álnéven. A rajongók szerint ez a program pedig nem más, mint a Blue Box Game Studios által jegyzett Abandoned, melynek a részletesebb leleplezése június 22-én várható. Maga a játék az első kedvcsinálók alapján egyébként tényleg elég vérfagyasztónak tűnik, azonban a rajongók természetesen nem csak a hangulat alapján gondolják azt, hogy ez lehet az új Silent Hill.

2019-09-09-image-15-580x334.jpg

Maga a Blue Box Game Studios például egy kifejezetten kicsi holland stúdió, amiről eddig nem is nagyon lehetett hallani, ezért többen úgy vélik, hogy ez valójában a nemrég megnyitott Kojima Productions Amsterdam, csak épp álnéven. Azt is érdemes lehet megjegyezni, hogy a csapatot egy Hasan Kahraman nevű úr vezeti, a Hideo a Google segítségével törökre fordítva pedig Kahraman lesz. Végezetül pedig közismert, hogy Kodzsimától egyáltalán nem idegenek az ilyen megoldások: hogy mást ne mondjunk, 2012-ben a Metal Gear Solid 5-t is The Phantom Pain címen mutatta be, mintha az egy Moby Dick Game Studios néven futó csapat önálló IP-je lenne.

Persze fontos leszögezni, hogy mindez csak találgatás, illetve arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Blue Box Game Studios többször is kategórikusan tagadta, hogy bármi közük lenne Kodzsimához vagy a Silent Hill szériához. Azt pedig, hogy mégis mi az igazság, alighanem pár napon belül megtudjuk, mikor részletesebben is bemutatkozik az Abandoned.