• Az Acer lett az R8G e-Sports hivatalos partnere
  • Ez Romain Grosjean szimulátorcsapata

A koronavírus-járvány óta jelentősen megnőtt az érdeklődés a szimulátorok iránt (mi is elhozzuk nektek a SimRace 2 Real bajnokságot, amely most vasárnap indul), most pedig ismét az esport ezen ágazata kapcsán érkeztek friss hírek, az Acer ugyanis bejelentette, hogy hivatalos partnerei lettek a francia Forma-1-es pilóta, Romain Grosjean szimulátorcsapatának, az R8G e-Sports Sim Racing Teamnek.

az-acer-is-beszallt-romain-grosjean-szimulatorcsapataba.jpg

Az Acer prémium gaming brandjével, a Predatorral képviselteti magát a csapatnál, Predator Orion 5000 számítógépekkel, valamint Predator monitorokkal és kiegészítőkkel felvértezve a versenyüléseket.

“Saját sim racing csapatom elstartolása büszkeséggel tölt el, mivel szenvedélyem a motorsport, az innováció, valamint elkötelezett híve vagyok az új kihívásoknak. A fő cél az, hogy az R8G Sim Racing Team olyan pilótákat képezzen, akik igazi versenyeken is megmérettethetik magukat. Büszkék vagyunk, hogy a legjobb gaming felszereléssel, azaz a Predator termékekkel rendelkezünk ahhoz, hogy a versenyek során a lehető legjobbat hozzuk ki a csapatból, elmosva virtuális és valós versenyzés határait” - nyilatkozta Grosjean.

“Úgy döntöttünk, hogy belépünk a sim racing versenyzés világába, lehetővé téve azt, hogy
kapcsolatba léphessünk a virtuális és a valódi versenyzés világának közönségével. A virtuális versenyzés egy kimondottan érzelemcentrikus márkaélményt képvisel, mellette támogat bennünket abban is, hogy a gaming technikákat, az újabb célcsoportok – mint például az e-Sport rajongók – igényeit felmérjük és megismerhessük. Nagyon örülünk, hogy támogathatjuk Romain Grosjeant abban, hogy egy világszínvonalú sim racing csapatot építhessen” – mondta Hajo Blingen, az Acer európai marketingvezetője.

Az R8G első versenye a most hétvégén esedékes BMW SIM 120 Cup lesz.