Ahogyan arról a múlt héten már beszámoltunk, hamarosan kezdetét veszi a SimRace 2 Real bajnokság, melyben profi autóversenyezők küzdenek majd meg az FIA által certifikált Gran Turismo Sport játékban. A versenysorozat a magyar gyorsasági autósport szereplői, a Race Online Hungary és a PC Guru közös kezdeményezése, méghozzá a PlayStation Magyarország közreműködésével és engedélyével, valamint a Konzolvilág támogatásával. Mostanra pedig az utolsó részletek is a helyükre kerültek, így immáron végleges versenynaptárral is tudunk szolgálni a két kategóriára (Gr.3. és Formula) vonatkozóan.

A VERSENYNAPTÁR

A bajnokság jövő hétvégén, május 10-én indul az első futammal, melyet a Formula kategóriában Barcelonában, a Gr. 3. kategóriában pedig a Fuji versenypályán tartanak majd. Ezt mindkét kategóriában három-három további helyszín követi, egymás utáni hétvégéken, így a finálé május 31-én lesz Spában, illetve Monzában. 

simrace-bajnoksag-200429.jpg

A VERSENYHÉTVÉGÉK MENETRENDJE

Az egyes versenynapokon természetesen élő közvetítés is lesz a futamokról, méghozzá a Race Online Hungary YouTube-csatornáján, illetve a PC Guru Facebook-oldalán. Délelőtt a bemelegítés és az elődöntők zajlanak majd, délután pedig jön az élő műsor a döntőkkel - íme a közvetítés menetrendje:

simrace-versenynap-200429.jpg

INDULÓK

A bajnokságban magyar pilótáknak szurkolhatunk majd: a hazai autósportélet legsikeresebb formulaautós csapata, a Gender Racing Team például négy versenyzővel áll majd rajthoz. Közülük a jelenlegi két legaktívabb versenyzővel ismerkedhettek meg bővebben, akik a valódi versenypályákon is kiemelkedően eredményesek.

Hefler Róbert, a 2019-es FIA CEZ Formula Renault Kupa és az MNASZ Autós Gyorsasági OB formulaautós bajnoka már két éve nyomja a gázt a Gender Racing színeiben. Tavalyelőtt élete első formulaautós szezonjában óriási előnnyel nyerte meg az MNASZ Formula Renault Kupát, majd a következő évben folytatta a menetelést a már említett két bajnoki címmel. Robi gokartos múlttal és komoly nemzetközi szlalom eredményekkel érkezett a csapathoz, így a formaautózáshoz elengedhetetlen két alap sportutánpótlási szakágban gyűjtötte a tapasztalatokat. Természetesen már régóta otthonosan mozog a szimulátorok világában is, régóta használja a valódi versenypályákra való felkészüléshez is. Mivel ez az idei évben még várat magára egy-két hónapot, ezért nagy örömmel és motiváltan készül a SimRace 2 Real versenysorozatra is, és reméli, hogy a valódi pályákhoz hasonlóan ott is a dobogó legfelső fokára állhat majd.

hefler-robert.jpg

Szomszéd Lajos Balázs a hazai gyorsasági autósport történetének legfiatalabb formulaautós versenyzőjeként debütált a Gender Racing Team színeiben a tavalyi esztendőben. A némi márkakupás tapasztalattal rendelkező versenyző a csapat korábbi bajnoka, Rónai Tamás mentorálásával - rengeteg munkát és energiát beletéve - hamar beleszokott a formulaautózásba, és több futamgyőzelemmel szerezte meg az MNASZ Formula Renault Kupa ezüstérmes bajnoki helyét 2019-ben. Koránál fogva számára teljesen természetes, hogy szimulátoron is ugyanúgy készül és versenyez, mint a valódi pályákon. Ő már igazán azt a versenyzői generációt képviseli, akiknek teljesen természetes „munkaeszköz” a szimulátor a valódi versenyekre történő felkészülésben. A GRT legifjabb versenyzőjének a valódi pályákon látott kitartását és küzdeni akarását látva bízhatunk benne, hogy itt, a virtuális pályákon is remekül helyt áll majd.

szomszed-lajos.jpg

Volentér Balázs (Janik Motorsport), aki a 2018/19-es szezonban első helyen végzett az FIA Közép Európa Zóna Endurance Bajnokság D5 kategóriájában, 2016-ban pedig a Magyar Formula Autó Bajnokság abszolút magyar bajnoka volt. Illetve az a Ficza Ferenc, akit jól ismerhetnek azok, akik követik a túraautó-világbajnokságot, nem mellesleg nyolcszoros magyar bajnok gokartban és túraautóban.

volenter-balazs.jpg

Május 10-én tehát indul a SimRace 2 Real bajnokság az első versenyhétvégével, valódi, profi pilótákkal. Kövessétek a futamokat a Race Online Hungary és a PC Guru közösségi csatornáin!