Ma már ott tartunk, hogy a mesterséges intelligencia (MI, vagy AI, kinek hogy tetszik) teljesen beférkőzött a mindennapokba és egyre több területen alkalmazzák. Pár éve még hatalmas újdonságnak számított, hogy a ChatGPT dalokat ír, a Midjourney pedig olyan képeket alkot, hogy arra a legnagyobb festőművészek is csak irigykednének. A Samsung az S24-szériával kezdte el behozni az AI-korszakát a telefonjaikba, és ezt viszik tovább a Galaxy Z Fold6 és Z Flip6 modelleknél is. A Galaxy ZFold6 és Flip6 okostelefonok még több lehetőséget kínálhatnak az AI képességek kihasználására, többek között a Galaxy Z Fold nagyképernyőjével, a Galaxy Z Flip fedlapi kijelzőjével vagy az ikonikus hajlított móddal – lássuk a részleteket!

Mind a Galaxy Z Fold6, mind a Flip6 a Snapdragon 8 Gen 3 Galaxyra tervezett mobilplatformjával, az eddigi legfejlettebb Snapdragon mobilprocesszorral felszerelt, amely egyesíti a kategóriájának élvonalbeli feldolgozóegységeinek (CPU, GPU és NPU) hatékonyságát. A processzor a mesterséges intelligencia feldolgozására optimalizált, és tökéletesített grafikát kínál a megnövelt általános teljesítmény mellett. Ezt még jobban növelheti a továbbfejlesztett hűtőrendszer, a Galaxy Z Fold6 esetében nagyobb párakamrával, míg a Galaxy Z Flip történetében most először párakamrával. A Galaxy Z Fold6 számos AI-alapú funkciót és eszközt kínál, amelyek kihasználják a nagyképernyőben rejlő lehetőségeket és jelentősen növelik a produktivitást. A Samsung Notes alkalmazásban elérhető Jegyzetsegéddel a felhasználók könnyedén készíthetnek összefoglalókat és fordításokat, a funkció automatikus formázással támogatja a megbeszélések jegyzeteinek egyszerű elkészítését. A Samsung billentyűzet új Létrehozó (Composer) funkciója egyszerű kulcsszavak alapján javasolt szöveget generál e-mailek írásakor és a támogatott közösségi média alkalmazások felületén. Kifejezetten a közösségi média esetében, a funkció a korábbi bejegyzések elemzésével olyan szöveget hoz létre, amely tükrözi a felhasználó hangnemét. A Fotósegéd a nagy képernyőn továbbfejlesztett szerkesztési élményt kínál, amely segít a professzionális minőségű tartalmak erőfeszítés nélküli elkészítésében. A Portréstúdió (Portrait Studio) különböző portréstílusok – például 3D rajzfilm vagy akvarell –létrehozásával még több lehetőséget nyújt a kreativitás kibontakoztatására. A felvett videók az Azonnali lassú felvételek (Instant Slow-mo) funkcióval rögtön lelassíthatók, a zökkenőmentes megtekintési élményt pedig a funkció további képkockák generálásával biztosítja. A ragyogó, élethű grafikát a Sugárkövetés (Ray Tracing) technológia támogatja és a 7,6 col átmérőjű képernyő kelti életre, amely akár 2600 nit fényerőt biztosít a még magával ragadóbb játékélmény érdekében.

A Galaxy Z Flip6 nemcsak a hordozhatóságra optimalizált, hanem számos új testreszabási és kreativitási funkciót is kínál, hogy felhasználók minden pillanatból a legtöbbet hozhassák ki. A 3,4 colos Super AMOLED Flip fedlapot ismét továbbfejlesztették, lehetővé téve az AI-alapú funkciók használatát anélkül, hogy a felhasználóknak ki kellene nyitniuk hozzá a készüléket. Az SMS-ekre útközben is könnyedén válaszolhatnak a Javasolt válaszok funkcióval, amely a legutóbbi üzeneteiket elemzi annak érdekében, hogy személyre szabott válaszjavaslatot hozzon létre. A praktikus funkciók többsége közvetlenül a Flip fedlapról is elérhető, amely minden eddiginél több Widgetet kínál. Az AI-alapú Fotó Ambienttel a háttérkép valós időben változhat az aktuális időhöz és az időjáráshoz alkalmazkodva – például eleredhet rajta az eső vagy a hó. Az új Automatikus zoom funkcióval a FlexCam automatikusan, bármilyen igazítás vagy módosítás nélkül, a kép alanyának vagy témájának felismerésével, majd ráközelítéssel vagy távolítással megtalálhatja a legjobb képbeállítást a felvételhez, a videó HDR-rel továbbfejlesztett Nightography éjszakai felvételek funkciólehetővé pedig teszi a még ragyogóbb videók rögzítését – akár félhomályban is.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A 12GB RAM-mal rendelkező Galaxy Z Fold6 modellek 256GB-os verziója 829 990, az 512 GB-os változata 879 990, míg az 1TB-os készülék 979 990 forintos ajánlott fogyasztói áron érkezik. A 12GBRAM-mal rendelkező Galaxy Z Flip6 256 GB-os változata 499 990, míg az 512 GB-os 549 990 forintos ajánlott fogyasztói áron érhető el. A Galaxy Z Fold6 Ködös ezüst, Rózsaszín és Tengerészkék, míg a Galaxy Z Flip6 Ködös ezüst, Sárga, Kék és Menta színváltozatokban is kapható, így a felhasználók kiválaszthatják a stílusuknak leginkább megfelelő színt.