Az alkony peremeAz augusztus 21-én bejelentett (tudom, le vagyunk maradva picit...) cucchoz eddig csak gusztusos weboldal és egy marék igen fájintos koncepciórajz kellette magát, most azonban befutott az első csokor játékkép is, és biza ezek azt sugallják, hogy valami igen komoly alkotás készül a kenguruk földjén. De miről is van szó?

Az Edge of Twilight egy ízig-vérig steampunk játék, amely már eleve jó pont, magam is nagy rajongója vagyok a műfajnak, a múlt és jövő, a valóság és fantasy okos elegyítése jó kezekben fél siker. A sztori maga is kicsit hajaz az örök szerelem The Longest Journeyre: a játék posztapokaliptikus világa (úgy tűnik, ez a felütés jelenleg kihagyhatatlan) az energiaforrásokért folytatott kíméletlen harcban két részre szakadt: a Nappal és az Éj birodalmára. Hősünk Lex, egy fejvadász, aki a két társadalom peremén találja magát: mind az ipari Atherns, mind a spirituális Lithern kiveti magából, ugyanis emberünk félvér. Ám hamarosan kiderül, hogy Lex, és ritka származásából adódó azon képessége, miszerint képes utazni a két párhuzamos világ között, a két nép utolsó esélye arra, hogy az örök sötétségtől megmeneküljön. Természetesen addig, míg minden a helyére kerül, hősünknek hosszú utat kell bejárnia, a szó konkrét és átvitt értelmében egyaránt, miközben elmosódik a határ a jó és gonosz, a fény és árnyék, a jó és rossz között.

A külső nézetes akció/kaland tehát fordulatos és izgalmas sztorit, rejtélyeket, érdekes karaktereket, és egyedi univerzumot ígér. Kiadó és megjelenési dátum még természetesen nincs, az biztos, hogy X360-ra és PC-re folyik jelenleg a fejlesztés. Aki ért angolul, érdemes átböngésznie a hivatalos weboldalt, a játék világáról, a karakterekről sok érdekes anyagot tartalmaz, melyek később még bővülni fognak. Addig is nézegessétek a képeket, igen kellemes a látvány!