Az EA-t sokan szidják az üzletpolitikája miatt, amivel sokak szerint sorban szúrják el a jobbnál jobb sorozataikat, s noha ezek a vádak nem alaptalanok, nem teljesen és totálisan csapnivaló a vállalat, hiszen a meleg egyenjogúsággal foglalkozó Humans Rights Campaign az EA-t nevezte meg Észak-Amerika legjobb munkahelyének. Ezt a címet immáron másodszor nyerte el az óriáskiadó.

A megvizsgált 304 cég közül az EA 100 százalékos értéket ért el a Corporate Equality Index nevű, a cég belső szabályait vizsgáló programban. A sikerhez nagyban hozzájárult a tavaly különösen aktív Diversity & Inclusion Team működése, de az is, hogy a cég San Franciscóban, Seattle-ben, Los Angelesben, Vancouverben, Orlandóban, Austinban és Stockholmban is támogatta a helyi melegfelvonulásokat, illetve ezzel kapcsolatos konferenciát is tartottak, valamint az EA volt az első GaymerX találkozó hivatalos szponzora.

Az Electronic Arts eközben kétszer kapta meg Észak-Amerika legrosszabb cégének „díját,” amin persze nagyon szeretnének változtatni, s azon dolgoznak, hogy megjavuljanak, sőt a kiadó azt tűzte ki célul, hogy az USA legjobb cége legyen.

ea.jpg