Sok embernek eddig sem volt a szíve csücske az EA, de az utóbbi években különöse nagy lett a céggel szembeni utálat, hiszen minden más, potenciálisan sokkal rosszabb, az emberek életét nagyobb mértékbe befolyásoló cégek, például bankok helyett az EA-t választották meg az adott év legrosszabb amerikai cégének -- ráadásul egymás után kétszer is.

Az EA ezt látszólag nagyon a szívére vette, s arra esküdtek, hogy megjavulnak. Az első lépés ebbe az irányba az volt, hogy a cég eltörölte az Online Pass rendszerét, mely 10 dollár ellenében oldotta fel a használtan vett játékok egy bizonyos részét, jellemzően a multiplayer módot. A második, konkrét, kézzel fogható eredményt egyelőre még nem szült lépés pedig az volt, hogy egy vezetés alá vonták az EA Sports és az EA Games részleget azzal a célzattal, hogy emlékezetes játékokat készítsenek.

Patrick Söderlund, a frissen létrejött EA Studios ügyvezető alelnöke a MCV portálnak nyilatkozott arról, hogy szeretnék kiengesztelni a játékosokat. Elmondása szerint egy pillanatra sem hiszi el senki a vállalaton belül, hogy ők lennének az Egyesült Államok legrosszabbjai, s noha tudja jól, hogy elkövetnek hibákat, az új céges mentalitás értelmében igyekeznek megfelelően kezelni a problémás helyzeteket, megértetve a játékosokkal azt, hogy látják a hibát és javítani fogják. Ilyen volt az Online Pass eltörlése is.

Az EA úgy véli, hogy ha ilyen, illetve ehhez hasonló lépéseket tesznek a jövőben is, akkor visszanyerhetik a játékosok bizalmát és szeretetét, a távlati tervek között pedig az szerepel, hogy az USA legjobb cége legyenek. Ennek kulcsa az EA Studios lehet, ahol az EA Sports és az EA Games emberei tömörülnek, s kölcsönösen segítik egymás munkáját, a végcél ugyanis az, hogy a vásárlók a kiadott játékok miatt emlékezzenek rájuk és tiszteljék őket.

A feladat nem kicsi, s cseppet sem egyszerű, de ha nem üres marketingdumával állunk szemben, akkor érdekes hónapoknak és éveknek nézünk elébe, azzal ugyanis csak mi, játékosok járunk jól, ha az EA a kegyeinket keresi.

patrick-sonderlunk-ea.jpg