• A Command & Conquer remastert kaphat
  • Az EA készül valamivel a 25. évfordulóra is

Gondolom nem kell emlékeztetni senkit a legújabb Command & Conquer felvonásra, a mobilos Rivalsra, melyet az idei E3 során lepleztek le, sokak legnagyobb bánatára. A rajongók és a sorozat kedvelői egyáltalán nem ezt várták a cégtől, és ennek hangot is adtak. Erre reagálva Jim Vessella az EA egyik producere elhúzta a mézesmadzagot: visszahozzák a játékot olyan formán, hogy azzal mindenki elégedett legyen.

„Ahogy azt legtöbben tudjátok, nemrég bejelentettük a Command & Conquer: Rivals-t, egy, a Command & Conquer univerzumában játszódó mobiljátékot. A megjelenést követően hangosan és tisztán hallottunk titeket: a Command & Conquer közösség a sorozat PC-re való visszatérését akarja. A több, mint 20 éves C&C sorozat rajongójaként jobban nem is érthetnék egyet. Éppen ezért a klasszikus PC játékok felújításának ötletén dolgozunk, és már folyamatban van a 25 éves évforduló megünneplésének terve is” – mondta el Jim Vessella, az EA producere az OpenRA fórumán.

A szűnni nem akaró remaster-hullám meglovaglásán túl kimondva-kimondatlanul ott van a hozzászólásban és annak folytatásában, hogy egy új, számozott rész fejlesztésén (is) törik a fejüket. Csak remélni merjük, hogy ebből kimaradnak a mikrotranzakciók és a játék megmarad annak, aminek megkedveltük: egy narratívával felvértezett valós idejű stratégiának. 2020-ig még van idejük gondolkozni a legjobb megoldáson.

cc-kane.jpg

Webshop ajánló
2018 őszi MondoCon