Miután a Disney a múlt hónapban bezárta a LucasArtsot, jogosan merült fel a kérdés, hogy mi lesz most a játékokkal. A kérdés igazából az volt, hogy ki fogja megkaparintani a jogokat, azzal ugyanis nagyjából mindenki tisztában volt, hogy egy ilyen értékes szellemi tulajdont nem fog parlagon hagyni a Miki egeres cég, főleg most, hogy jönnek az új filmek.

Nos, a választ ma megkaptuk: az Electronic Artsnak sikerült egy exkluzív megállapodást nyélbe ütnie, melynek értelmében a cég készítheti el a hardcore rétegnek szánt játékokat, míg a könnyedebb, közösségi élményre összpontosító alkotások a Disney kezében maradnak. Erről az üzletről korábban már hallottuk pletykák formájában, de a madarak akkor még azt csiripelték, hogy az óriáskiadó egy az egyben megveszi a játékokra vonatkozó jogokat.

Az Electronic Arts berkeiben a BioWare a továbbiakban is foglalkozhat Star Wars-játékokkal, de most már a DICE (Battlefield) és a Visceral Games (Dead Space) is megmutathatja, mit tud kezdeni a licenccel. Előbbi csapattól természetesen a Battlefront-sorozat következő részét várjuk, s igazából jobb kezekbe nem is kerülhetett volna a BF-klón, a Visceral nyugodtan befejezheti a Star Wars 1313 munkálatait, így a horrorjátékuk után valami mást is csinálhatnak, a BioWare gárdájától pedig egy új Knights of The Old Republic jönne jól.

Az EA egyelőre nem mondott semmit az üzlet részleteivel kapcsolatban, azt tehát még nem tudjuk, hogy a három említett csapat min dolgozik, ha egyáltalán nekifogtak már valaminek, az viszont biztos, hogy ez az üzlet csak és kizárólag a Star Wars-jogokra vonatkozik, a LucasArts alá tartozó egyéb tulajdonok (Indiana Jones, Monkey Island, stb.) még pihennek. 

Az EA-nél a Star Wars-licenc!