Megnéztem kétszer is a naptárat, de nem április elseje van, így nem egy megkésett poénról van szó: a Disney valóban leszerelte a tavaly négymilliárd dollárért felvásárolt LucasArts játékokkal foglalkozó ágát. A klasszikus kalandjátékokkal megörvendeztető, s az ipar nagy tehetségeit kitermelő cég a továbbiakban semmi több nem lesz, mint egy név, egy üres váz, ami a Star Wars-licenceket adja el annak, aki megengedheti magának.

Természetesen a döntés hátterében üzleti okok állnak, konkrétan az, hogy a játékipart túl rizikósnak találta a Disney. „Miután felmértük a pozíciónkat a játékiparban, úgy döntöttünk, a LucasArtsot belsős fejlesztőcégből egy licenceléssel foglalkozó csapattá alakítjuk, ezzel minimalizálva a kockázatot, s maximalizálva a Star Wars-játékok táborát.”  -- írta a cég a közleményében.

Az átalakulás első számú áldozatai maguk a dolgozók, hiszen a csapat nagy részét, mintegy 150 embert elküldtek, másrészt pedig az érkező játékokról is lemondhatunk. A legjobban azt hiszem, a Star Wars 1313 elkaszálását fogjuk sajnálni, ami nagyon pofás és kifejezetten érdekes projektnek tűnt, de a Star Wars: First Assaultból sem lesz semmi, pedig ez a régóta várt Battlefront III ugróköve lett volna.

Bezárt a LucasArts, mint játékkiadó!