• Az EA Sports tisztázta a helyzetet Ibrahimovic és Bale vádjai után
  • Ők megszerezték a szükséges jogokat, és ez valójában a FIFPro és az ügynökök harca

Érdekes történet van kialakulóban az EA Sports és a profi futballisták kapcsán, előbb ugyanis Zlatan Ibrahimovic állította azt, jogtalanul használják a nevét és arcát a FIFA-játékokban, nem sokkal később pedig Gareth Bale is csatlakozott hozzá. A walesi játékos ügynöke, Jonathan Barnett azt nyilatkozta, mindenképpen utána fognak járni a dolgoknak, míg a svédek élő legendájának ügyében eljáró Mino Raiola úgy reagált, hogy sem a profi labdarúgók nemzetközi szervezete, a FIFPro, sem pedig a játékos klubcsapata, a AC Milan nem rendelkezik a játékosok jogaival.

Ahogyan arra számítani lehetett, néhány órája az EA Sports is reagált a vádakra: a kiadó több lapnak is lenyilatkozta, hogy minden szükséges joggal rendelkeznek ahhoz, hogy az említett futballisták szerepelhessenek a FIFA-játékokban.

"A közösségi médiában zajló vita a licencekről nem az EA Sports gondja. Ez valójában a FIFPro, a játékosok és az ügynökök között zajlik. A FIFPro azt mondta nekik, hogy ez az ő gondjuk, és kezelni fogják – arra számítunk, hogy hamarosan ki is fognak adni egy közleményt" – nyilatkozta a Forbes-nak az EA egyik szóvivője.

A profi labdarúgók szakszervezete korlátozni tervezi a játékosügynökök jogait az átigazolások során, vélhetően ez okozza a feszültséget – főleg úgy, hogy Ibrahimovic ügynöke, Raiola az egyik leghírhedtebb név a szakmában.

"Hogy tisztázzuk a dolgot, szerződéses megállapodásunk van minden egyes játékos arcának felhasználására a játékban. Ezek a licencek közvetlenül a ligáktól, a csapatoktól és a játékosoktól származnak. Mindemellett együtt dolgozunk a FIFPróval is, hogy ezáltal a lehető legtöbb játékos autentikus formában szerepelhessen a játékban. Jelen esetekben a jogokat az AC Milannal kötött egyezségünk, illetve a Premier League-gel való hosszú távú exkluzív partnerkapcsolatunk biztosítja, melybe beletartozik a Tottenham Hotspur összes játékosa is" – idézi az EA Sportsot a PC Gamer, akik tehát közvetlenül Ibrahimovic és Bale csapataitól szerezték meg a szükséges jogokat.

az-ea-sports-szerint-zlatan-ibrahimovic-es-gareth-bale-jogtalanul-tamadja-oket.jpg