• A FIFA 21 PC-verziójáról beszélt az EA Sports
  • Azért nincsenek benne az új feature-ök, mert túl magas lenne a minium rendszerkövetelmény

Jövő héten, december 4-én PS5-re és Xbox Series konzolokra is megérkezik a FIFA 21, a kapcsolódó újdonságokat – mint például a felturbózott látvány, a részletesebb animációk vagy a vadonatúj átvezető képsorok – pedig mindenki automatikusan megkapja az új gépekre, akinek PS4-re vagy Xbox One-ra már megvan a játék. Hogy mi a helyzet a PC-sekkel? Ott marad az előző generációs verzió – most ki is derült, hogy miért.

Az EA egyik producere, Aaron McHardy a Eurogamer stábjának nyilatkozott ebben a kérdésben, aki elárulta, hogy a döntés a rendszerkövetelményekkel van összefüggésben.

"Amikor eldöntöttük, hogy melyik generációhoz igazítsuk a PC-verziót, megnéztük, milyen hardverekkel rendelkeznek a játékosok – ez az információ rendelkezésünkre áll, látjuk, milyen erős PC-ken játszanak. Amikor ezt megvizsgáltuk, arra jutottunk, hogy az újgenerációs verzió átültetéséhez olyan minimum specifikáció kellene, ami nagyon sok játékost kizárna. Ezért úgy döntöttünk, hogy megtartjuk a PC-verziót a FIFA előző generációján, így mindenki előtt nyitott tud maradni az ajtó" – mondta McHardy.