• Priváttá tették a Machinima majd’ összes videóját
  • Az ok, mint általában: üzleti döntés

Aki régi motoros, vagy megrögzött játékos, annak aligha kell bemutatni a 12 millió feliratkozóval bíró Machinima nevű Youtube csatornát (helyesebben szólva csatornahálózatot), melyen az Úr 2000. évében történt megalakulása óta rengeteg alkotó számolatlan geek- és játék-témakörrel kapcsolatos videója került megosztásra. Ha eddig nem hallottál róla, akkor sanszos, hogy már nem is fogsz, ugyanis az egészet effektíve törölték. Jó-jó, „csak” priváttá tették a videókat (majdnem mindet), de ez aligha változtat a jelenlegi helyzeten.

machinima-new-logo.jpg

A háttérben a csatornahálózat üzemeltetőinek átszerveződése húzódik meg, a Machinima csapat beolvad a Fullscreen hálózatba (mindkettő az Otter Media tulajdona, az egész kiváltó okaként pedig a Time Warner csoport AT&T általi felvásárlása nevezhető meg). Persze a helyzet valószínűleg átmeneti, de lesznek sorozatok, melyek nem térnek vissza – a káoszt és értetlenséget az okozza, hogy szinte senkinek sem szóltak előre.

Hogy mikorra és miként rendeződik a helyzet, arról egyelőre nem tudni semmit. A csatorna méretéből és népszerűségéből adódóan értékes tulajdonnak számít, így nem valószínű, hogy végleg megszűnne, de az átszervezéssel a szerződéseket is tisztázni kell, a jogi helyzet is kusza – csak remélni merjük, hogy hamar helyreáll a rend, jelenleg csak pár videó érhető el.

machinima-19-01-20.jpg