• Elstartolt a GeForce NOW éles verziója
  • Ez az Nvidia játékstreamelős szolgáltatása
  • Az előfizetés havi 5.49 euró, de ingyenes fiók is van
  • Jelenleg 1000 játék érhető el rá a Steamen keresztül

Nem mondhatjuk, hogy repülőrajtot vett a Google a Stadiával, amely leginkább csak kritikákat kap, ez pedig azért is fájó, mert közelednek a konkurensek - elsőként a GeForce NOW, az Nvidia saját játékstreamelős szolgáltatása, amely ezidáig béta fázisban volt, most azonban élesben is elstartolt Európában és Amerikában.

az-elso-szog-a-stadia-koporsojaban-elstartolt-a-geforce-now.jpg

A szolgáltatást két módon lehet használni: ingyenesen vagy Founders csomaggal (ennek ára havi 5.49 euró, egy éves hűséggel). Akik fizetnek, azok egyből játszhatnak, egyszerre akár hat órán keresztül, akik viszont nem, azok sorbanállós rendszerrel férhetnek hozzá a szerverekhez, és egyszerre maximum egy órát játszhatnak. A napi sorbannállások számát ellenben nem korlátozza semmi.

A GeForce NOW jelenleg több mint 30 ingyenes címmel, összességében pedig nagyjából 1000 játékkal kompatibilis, ráadásul nem saját könyvtárat használ, hanem a játékosokét az ismert online áruházakon keresztül (egyelőre csak a Steam, az Epic Games Store, a Uplay és a Battle.net fiókok játszanak). Ezen címek esetében az Nvidia előfizetéstől függetlenül garantálja az 1080p / 60fps értékeket, a Founder-tagok pedig az RTX-támogatást is megkapják.

A szolgáltatás Windows PC-ről, Mac-ről, tévéről (Nvidia Shield) és Android rendszerű telefonokról is elérhető - minimum 15 Mbps-os internetkapcsolatot igényel, az ajánlott sebesség pedig 25 Mbps.