• Az Epic beperelte a volt teszterét
  • Szivárogtatott a Chapter 2 újdonságairól

Volt botrány, sírás és rívás, amikor a Fortnite egyik pillanatról a másikra eltűnt, mert magába szívta egy fekete lyuk. Ennek azonban megvolt az oka. Az Epic fejlesztői a játék második változatát készítették elő, de ezt egy teszter – a titoktartási szerződését megszegve – kikotyogta. Az Epic ezért beperelte az „alkalmazottját” az észak-karolinai bíróságon. A peranyag szerint Ronald Sykes a Twitteren, több, hamis fiókon publikálta a Fortnite Chapter 2 újdonságait, többek között írt a térképről, az úszás lehetőségéről és más dolgokról.

Az információ pénz. Sykes a tesztelés alatt gyűjtött információkat pénzre váltotta azzal, hogy elmondta azt, amin az Epic hónapokig dolgozott, és amire a Fortnite rajongói hosszú ideje vártak. Sykes spoilerei pontosan azt okozták, amit a szó jelent: lecsökkentették a várakozás izgalmát, az örömöt, amit a játék jelent a Fortnite közösségének.” – írta az Epic a bíróságnak küldött periratban.

Az Epic kártérítést követel a volt tesztertől: „Sykes szerződésszegő magatartásával károkat okozott a cégnek, melyek folytatólagosak lesznek a jövőben is. A károk mértékének meghatározása a bíróság feladata lesz.”

Ti mit szóltok az ügyhöz? Írjátok meg kommentben!

fortnite-save-the-world-chapter-2.jpg