• Az Epic Games Store ingyenes játékairól kérdezték Tim Sweeney-t
  • Az alapító elmondása szerint ilyenkor az eladások is megnőnek

Az Epic Games Store a kezdetek óta folyamatos ajándék játékokkal igyekszik behúzni a játékosokat, az elmúlt hetekben pedig kifejezetten erős címeket kaptunk, olyan játékokkal, mint a Grand Theft Auto 5, a Civilization 6 vagy a Borderlands: The Handsome Collection. De vajon mennyire tesz jót mindez a játékok eladásainak? Erről kérdezték az Epic Games alapítóját, Tim Sweeney-t.

az-epic-games-store-ingyen-jatekai-valojaban-novelik-az-eladasokat-a-tobbi-platformon.jpg

Sweeney a Gamespotnak elárulta, hogy a radar alatt lévő játékok számára ez kifejezetten jó promóciónak számít.

"Ha nem érdekelnek az olyan játékok, mint például a Satisfactory, akkor nem fogod megvenni. De ha megkapod ingyen, akkor rájössz, hogy nagyon király - az emberek pedig sok remek játékot fedeztek fel így" - mondta Sweeney.

Az így szerzett nagyobb ismertség hosszú távon a fejlesztőknek is jó, az a tapasztalat ugyanis, hogy ilyenkor megnőnek az eladások a többi platformon.

"A fejlesztőknek hasznuk van ebből. A legtöbb fejlesztő, aki ingyenessé teszi a játékát, azt tapasztalja, hogy a Steamen és konzolokon megnőnek az eladások a megnövekedett figyelem miatt" - tette hozzá az Epic alapítója.

A beszélgetés során kitértek arra is, hogy sok játékos egyfajta főgonoszként tekint Sweeney-re, őt azonban ez egyáltalán nem zavarja, kicsit még viccesnek is tartja, hogy ilyen szerepbe került.