• Márciusban debütál az Atari VCS konzol
  • 88-12 arányú bevételrészesedést kínál az Atari az exkluzív fejlesztőknek
  • Mindenki mással 80-20 arányban osztoznak

Elég régóta húzódik már az Atari VCS története, úgy tűnik azonban, hogy hamarosan a célegyenesbe fordul a retrókonzol, hiszen ha minden jól megy, akkor a korábbi indiegogo-kampány előrendelői 2020 márciusában, sok-sok csúszás után végre kézhez kaphatják a masinát.

Most azonban nem a dátum miatt hoztuk elő újból a témát, hanem a játékok miatt, a hardvert tekintve ugyanis az Atari VCS jóval komolyabb színvonalat fog képviselni, mint a legtöbb retrókonzol, ami nem véletlen, hiszen az előre telepített címek mellett itt teljesen új játékokat is tölthetünk majd le.

Ennek megfelelően egy online áruháza is lesz a masinának, melyre az Atari most megkezdte a játékok "toborzását" - kiderült legalábbis, hogy hasonlóval csábítják a fejlesztőket, mint az Epic Games Store. Ott az Epic mindössze 12 százalékot tesz zsebre a játékok bevételeiből, az Atari pedig szintén 88 százalékos részesedést kínál - feltéve, hogy exkluzív, kizárólag a VCS-re kiadott címről van szó. Mint más esetben 80-20 arányban osztoznak a bevételeken.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!