Kicsiknek, nagyoknak, hölgyeknek és uraknak is találhatunk külön okosórát

Elég csak megnézni a BSTrade okosóra kínálatát és máris láthatjuk, hogy mennyire változó felhozatallal van dolgunk, ha éppen egy intelligens karórát akarunk vásárolni. Bő egy évtizeddel ezelőtt még az volt az egyik legnagyobb újdonság, hogy egy érintőképernyő segítségével tudtuk irányítani az órát. A új funkciók, innovatív megoldások azóta folyamatosan érkeztek, a gyártók egymással versengve igyekeznek minél több újdonságot belesűríteni egy ilyen viszonylag apró kiegészítőbe.

A mai modellek már össze sem hasonlíthatóak az első okosórákkal. Minden nagyobb márkának megvannak a saját szériái, de univerzális darabokkal is találkozhatunk, amelyek mind a két nagy operációs rendszerrel (Android, iOS) kompatibilisek, így függetlenül attól, hogy milyen okostelefonunk van, ki tudjuk használni az óra előnyeit. Ami bő egy évtizede újdonság volt, ma már alapelvárásnak számít az okosórák esetében. Egy viszonylag átlagos modellben is találhatunk pulzusmérőt, vérnyomásmérőt, hívás- és SMS-értesítéseket, színes érintőképernyőt.

Sokan sportoláshoz is használják az órát, ezért is érdemes figyelni például a Garett márkára, aminek termékei IP67 vízálló házzal rendelkeznek, pulzoximéter és többféle sportmód is található benne. Teljes képet kaphatunk a tevékenységünkről és az alvás minőségéről. AMOLED kijelzőn tekinthetjük meg az értesítéseket, használhatjuk a különböző alkalmazásokat. Még légzőgyakorlat funkció is van benne, hogy tudjunk relaxálni kicsit munka, edzés előtt vagy után.

https-wwwbstradehu-2024-majus-cikk1.jpeg

A technológia segít növelni a teljesítményünket

Ha valaki rendszeresen sportol, akkor mindenképpen érdemes felhúzni hozzá egy okosórát. Lehet az futás, úszás, labdarúgás vagy akár kosárlabda is, de egyes termékeket még extrém sportokhoz is viselhetjük. Ha végeztünk az edzéssel, a mozgással, akkor visszanézhetjük, hogy milyen teljesítményt nyújtottunk. Részletes visszajelzést kapunk, amely alapján tudni fogjuk, hogy melyek azok a területek, amikre koncentrálni kell és még tudunk javítani.

A legkisebbeknek is adhatunk okosórát

Trendi, látványos kiegészítőnek számít. Tartós kialakítással rendelkeznek a gyerek okosórák, így a nedvesség miatt sem kell aggódni, megfelel az IP67 szabványnak a termék. Pollennek és más apró részecskének is ellenáll. A szíj teljesen cserélhető, maximálisan az igényekre szabhatjuk. A szülők számára az is egy fontos funkció lehet, hogy pontosan tudni fogjuk, éppen merre járnak a gyerekek. A helymeghatározáshoz négy módszert használ a készülék: GPS, WiFi, AGPS és LBS.