• 2020-ban érkezhet Rian Johnson különálló Star Wars trilógiája
  • George Lucas harmadik trilógiájának tervei is napvilágra kerültek
  • A Disney saját Star Warst akar

2020-ban már a mozikba kerülhet Rian Johnson saját, a korábbi Star Wars filmektől teljesen elkülönülő csillagháburús trilógiája. A történetről még semmit nem tudunk, de Kathleen Kennedy, a Lucasfilm feje, azonnal zöld lámpát adott a filmnek és készítőjének. A Lucasfilm már azelőtt bejelentette, hogy újra együtt akar dolgozni Johnsonnal, mielőtt Az utolsó jedik a mozikba került volna. Nekünk ugyan tetszett, de a VIII. Star Wars film elég vegyes kritikákat kapott és a Solo sem teljesített túl jól pénzügyileg, de úgy tűnik, Johnson trilógiájának tervét ez nem rendítette meg.

A napokban kerültek napvilágra George Lucas eredeti tervei is egy harmadik trilógiáról, mely szintén egy új irányba vitte volna tovább az általa megalkotott világot. A Whill nevű lények kerültek volna a középpontba, akik a világot irányítják és az Erőből táplálkoznak:

„[A következő három Star Wars film] a mikrobák világába vitt volna minket. De itt élnek ezek a lények, akik máshogy működnek, mint mi. Whilleknek hívom őket. Valójában a Whillek irányítják az univerzumot. Az Erőből táplálkoznak.” (Idézet George Lucastól, James Cameron’s Story of Science Fiction)

Érdekes kérdés lehet, hogy vajon a Lucasfilm vissza fog-e térni valaha a Star Wars franchise eredeti megalkotójához, de a Disney már a kezdetektől fogva visszautasította Lucas ötleteit, hogy új irányba terelje a filmsorozatot. Úgy tűnik, Rian Johnson saját trilógiájával valami teljesen újat szeretni, de hogy az jó dolog-e vagy sem, még nem derült ki. Az utolsó Jedik bővelkedett jó ötletekben, ami okot adhatna új reményre, de ezekkel az ötletekkel aztán nem kezdett semmit, ami baljós árnyat vet erre az új trilógiára is, s félő, hogy a Disney-birodalom hamar visszavág a lázadó rajongóknak.

Luke Skywalker