• Szeptember 30-án érkezik a Baldur’s Gate 3
  • Ezt a Larian Studios erősítette meg nemrég egy stream keretein belül
  • A játék eredetileg augusztusban debütált volna

Sokáig úgy tűnt, hogy a Larian-féle Baldur’s Gate 3 végül idén augusztusban válik majd elérhetővé korai hozzáférésben, azonban a fejlesztők a hónap elején bejelentették, hogy ezt az ütemtervet végül mégsem tudják tartani. Azonban már akkor is jelezték, hogy az új megjelenési dátumra több nagy újdonsággal együtt fény fog derülni augusztus 18-án, azaz a mai napon, ennek az ígéretüknek pedig eleget is tettek.

A fejlesztők ugyanis egy igen masszív streammel jelentkeztek a mai nap, melynek keretein belül szóba került a játék története, ami egy sor karaktert helyez a figyelem középpontjába, akik a Pokolban ragadtak, miközben épp átalakítják őket a mindflayerek beléjük ültetett parazitái. Természetesen a játékmenet is bemutatkozott, láthattuk, hogy működnek majd a választások a Baldur’s Gate 3-ban, illetve a stúdió a fejlesztésről is beszélt egy kicsit, elárulva, hogy a COVID járvány ugyan visszavetette őket, de mostanra már otthonról is fel tudták pörgetni a munkát.

Az is kiderült továbbá, hogy a korai hozzáférésű verzió igen masszív lesz: a fejlesztők szerint több mint 20 órányi tartalmat kapunk majd, melyben a negyedik szintig fejleszthetjük a karakterünket, ami alapból nem tűnik soknak, de a D&D világában mégis az. Mire ugyanis eljutottunk idáig, kiválaszthattunk már például egy alkasztot a kasztunkon belül, illetve feloldhattunk már egy egyedi mechanikát, amivel tovább tudjuk alakítani a karakterünket. A korai hozzáférésű verzióban továbbá öt csapattársat is beszervezhetünk magunk mellé, illetve lesz multi is, aminek a segítségével maximum négyen kalandozhatunk majd.

A játékmenet maga pedig abszolút szerteágazónak tűnik a mai bemutató alapján. Lehetőségünk lesz például állatokat szelídíteni és beszélgetni velük, de akár a hullákat is kifaggathatjuk majd, és nem csak egy-egy alkalommal: a fejlesztők ígérete alapján rengeteg állat és hullával találkozhatunk majd, és be is mutatták, hogy zajlik majd a beszélgetés ezekkel.

Ráadásul a megjelenés sem csúszott olyan sokat, ugyanis Larian emberei a szeptember 30-at nézték ki maguknak új megjelenési dátumként, ami szerencsére nincs is olyan messze. Ti várjátok már a Baldur's Gate 3 megjelenését?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!