A Riot Games első animációs tévésorozata, az Arcane világpremierjére magyar idő szerint november 7-én, vasárnap, 03:00 órakor kerül sor a Netflixen. Az első epizódot a Twitch-en lehet majd társ-stream, azaz a co-streaming keretein belül közvetíteni, ezzel az Arcane az első olyan Netflix-sorozat, amely ilyen rendhagyó módon debütál.

arcane.jpg

A globális bemutatót több mint 30 országot képviselő streamerek és influencerek közvetítik, valamint mindenki számára nyitott a co-streaming, így a rajongók az Arcane debütálását élőben ünnepelhetik a saját közösségükkel.

Azok a rajongók, akik bekapcsolódnak a Twitch-en zajló digitális közös nézői eseménybe, Twitch Dropok formájában exkluzív játékbeli tárgyakat kapnak a Riot játékaiban.

Brandon Miao, a Riot Games illetékes munkatársa így nyilatkozott: "Az Arcane elkészítésében nagy szerepet játszott a globális játékosbázisunk érdeklődése a mélyebb történetmesélés iránt, ezért úgy döntöttünk, hogy az első epizódot közösségként együtt nézhetik meg. Az esemény megtervezésekor szerettük volna elmosni a határokat a klasszikus szórakoztatás és az innovatív digitális megoldások között, amelyek növelik a játékosok bevonódását világszerte, valami újat és könnyen elérhetőt hoznak létre."

Bár az Arcane a League of Legends bajnokainak háttértörténeteit mutatja be, a sorozatot úgy tervezték, hogy önmagában is megállja a helyét, mint egy összetett világ, tele erkölcsi döntésekkel, lélegzetelállító animációval és izgalmas történetmeséléssel. 

Az Arcane premierje a League of Legends rajongók globális ünnepségének számít, amely a 2021-es League of Legends világbajnokságot - egy olyan eseményt, amelyet tavaly közel 50 millió néző látott egyidejűleg - és a Riot első televíziós műsorát egyesíti. A műsor teljesen új módon ötvözi a versenyt, a szórakozást és a játékot, ezzel kiszolgálva a Riot globális játékosbázisát.