A Riot Games mindig is innovátor volt, nem csak a játékai, hanem a rajongói kiszolgálása terén is. A játékfejlesztőnél a zenék készítése eleinte csak alkalmi projekt volt, de látva a közösség reakcióját, néhány év alatt akkorára nőtt ez a vonal, hogy mára a Riot Games saját zenei divíziót üzemeltet a Riot Games Music képében. 2018-ban és 2020-ban a cég nagyot dobbantott a K-pop műfaját képviselő, szintén virtuális csajbandával, a K/DA-val, akik mögött valódi énekesek állnak, és akik már nem egyszer felléptek kiterjesztett valóság (AR) megoldással a League of Legends e-sport világbajnokságokon.

pkkeyartfinal1920x1080.png

Idén egy merőben más műfaj, a metál kapja meg a figyelmet, ugyanis a Riot Games első virtuális zenekara, a Pentakill harmadik albumának kiadására készül. A banda 2014-es debütálásakor a I: Smite & Ignite lemezük egészen a Billboard top 40-ig jutott, valamint iTuneson az első helyet érte el metal és rock kategóriában. 2017-ben egy második album követte az elsőt, mely a II: Grasp of the Undying nevet kapta, most pedig érkezik a III: Lost Chapter, amely egy különleges technológián alapuló koncertet is elhoz!

pentakillmordekaiserkarthussonaproposedfinal.jpg

A Pentakill karakterek mögött igazi veterán zenészek állnak, a férfi énekhangért Jørn Lande felel, az énekesnő szerepét Noora Louhimo kapta, míg a hangszereket Tyler “TELLE” Smith (The Word Alive), Adam “Nolly” Getgood (Periphery), Benjamin Ellis (Bloodshot Dawn), Jose “Atlan” Arand és Ray Chen szólaltatják meg!

A Riot Games az új album debütálása mellett egy különleges, virtuális koncerttel is készül. Szeptember 8-án, magyar idő szerint 22:00-kor a Pentakill album bemutatóján interaktív VFX-re és valósidejű animációkra is számíthatnak a résztvevők, a Wave technológiájának köszönhetően pedig a zenészek valós időben, saját maguk testesítik meg avatarjaikat.

A koncert élőben követhető Youtube-on itt, a Wave élményért pedig itt lehet regisztrálni.