• Ismét tétmeccsen játszott hazánk legsikeresebb League of Legends játékosa
  • Vizicsacsi az Orange Panther Gaming toposaként bukkant fel újra az Idézők Szurdokában
  • Mi pedig egy rövid interjút is készítettünk vele a visszatérésről és további terveiről

Hazánk egyik legismertebb és legsikeresebb e-sportolója vitán felül Vizicsacsi, aki hosszú évekig tündökölt az EU LCS majd a LEC élmezőnyében, sőt, még a League of Legends világbajnokság negyeddöntőjéig is sikerült eljutnia a Splyce csapatával. A nagyszerű topos végül 2019. november 15-én jelentette be a visszavonulását, és ezután mindössze egy All-Star gála erejéig tért vissza az Idézők Szurdokában. Nemrég azonban ez megváltozott, ugyanis Vizicsacsi is csatlakozott az Orange Panther Gaming csapatához, akikkel már le is játszották az első pár tétmeccsüket.

Ezekről az összecsapásokról, a 2019. novembere óta eltelt másfél évről és persze a nagy visszatérésről kérdeztük Vizicsacsit rövid interjúnkban.

vizicsacsi-10.jpg

2019 novemberében jelentetted be, hogy visszavonulsz a profi League of Legendstől. Mivel töltötted az azóta eltelt hónapokat?

"Kint maradtam Németországban a barátnőmmel és itt kerestem elhelyezkedési lehetőségéket. Szerettem volna magam kipróbálni az e-sporton kívül, és ehhez mérten részt is vettem egy német kurzuson. A korona miatt kicsit eltolódott minden számomra is, úgyhogy csak mostanra jutottam el oda, hogy egy gyakorlat keretein belül dolgozhatok. Úgy gondolom, hogy az itt szerzett tapasztalatokból mindenképpen profitálni fogok és fontosnak tartom, hogy ezt az oldalt is megismerjem. Aztán a hogyan továbbot még eldöntöm."

Visszavonulásod után követted még valamilyen szinten a magyar és a nemzetközi LoL e-sportot?

"Egyáltalán nem követtem. Egy jó nagy szünetet tartottam az e-sporttól és most másfél év után érzem úgy, hogy kezd visszajönni az érdeklődésem felé. Néztem az LEC rájátszását, és valószínűleg figyelemmel követem majd a dolgokat ismételten."

Miért döntöttél úgy, hogy az Orange Panther Gaming színeiben megméretteted magad ismét a kompetitív mezőnyben?

"Pár soloq meccs után rögtön jött egy felkeresés egy kupára Regosterntől (Orange Panther Gaming lövésze - szerk.), és habár nyilván most nem vagyok olyan szinten, mint korábban, úgy gondoltam, hogy miért is ne."

Hogyan jött létre ez az ötös, milyen céljaitok vannak az OPG-vel?

"A csapatot Regostern rakta össze, és a célunk pedig a MEK-en való részvétel és természetesen annak megnyerése. Az első kvalifikáció nem jött össze, de lesz még lehetőségünk rá, és nyilván hétről hétre majd jobban is fogunk játszani."

Mit üzensz a rajongóidnak, akik alig várják, hogy ismét az Idézők Szurdokában lássák fantasztikus megmozdulásaidat?

"Fantasztikus megmozdulásokat ilyen könnyen azért nem ígérhetek, de ki tudja mit hoz majd a jövő. ;)"

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!