• Visszavonul Kiss Tamás avagy Vizicsacsi
  • A 26 éves esportolót hazánk legjobb League of Legends játékosaként tarthatjuk számon
  • Aki három EU LCS döntő után idén még a világbajnokságra is kijutott

Egy fejezet lezárult a magyar esport történelemben, hiszen hazánk legjobb League of Legend játékosa, Kiss „Vizicsacsi” Tamás, a mai napon bejelentette a visszavonulását. A felsőösvényes játékos a 2015-ös tavaszi szezon óta tagja volt az EU LCS-nek majd annak utódjának, a LEC-nek, csapatával háromszor döntőt is játszhatott ez idő alatt, valamint idén a világbajnokságra is sikerült kijutnia 1696 nap után.

vizicsacsi-10.jpg

Vizicsacsi a 2015-ös tavaszi szezonban kvalifikálta magát az EU LCS-be, csapatával, a Unicorns of Love-val, pedig rögtön első szezonjukban a döntőig meneteltek, 2016-ban pedig az IEM oaklandi állomását is megnyerték. Egy évre rá Csacsit a tavaszi szezon MVP-jének választották az EU LCS-ben, és bár ezután az év után hátrahagyta az Unicorns of Love csapatát, más egyesületeknél is megtalálta a helyét: először a Schalke 04 színeiben menetelt a 2018-as nyári szezon döntőjéig, idén pedig, immár a Splyce-t képviselve, a világbajnokságra is kijutott, ahol a leendő világbajnok legyőzése után végül a legendás SKT búcsúztatta az együttesét a negyeddöntőben.

Vizicsacsi a remek vb szereplés után elég sokáig csöndben volt, hogy aztán a mai napon egy TwitLonger posztban bejelentse, hogy visszavonul. A rövid, őszinte üzenet szerint már nem érzi, hogy meglenne benne a tűz és a motiváció, hogy egy új szezonba belevágjon, és mivel emiatt már nem tudna mindent beleadni a következő meccsekben, ezért inkább más utat választ. Hogy ez pontosan mit takar, azt még nem tudni, mindenesetre mi ezúttal kívánunk neki sok sikert és szerencsét a továbbiakhoz.