• Magyar játékosnak is szoríthatunk az idei League of Legends világbajnokságon
  • Vizicsacsi a Splyce színeiben jutott ki végül
  • 1696 nap telt el az első profi meccse és a világbajnokság kvalifikációja között

Bár az League of Legends European Championship (avagy röviden csak LEC) nyári szezonja egy ideje már véget ért, ez a hétvége is tartogatott még bőven izgalmakat a nézők számára, hiszen most rendezték meg a rájátszást, mely arról döntött, hogy mely csapatok képviselhetik a régiót a világbajnokságon. A nyári szezon győzteseként a G2 már biztos indulónak számított, ahogy az év folyamán végig stabil teljesítményt nyújtó Fnatic is, a két gárda mellett pedig még egy hely maradt, melyért az Origen, a Schalke 04 és a Splyce küzdhetett meg.

Számunkra már csak azért is lehetett kifejezetten izgalmas a selejtező, mert a Splyce csapatát egy magyar játékos is erősíti: Kiss Tamás, avagy Vizicsacsi, még 2015-ben kvalifikálta magát a legrangosabb európai LoL bajnokságba az Unicorns of Love csapatával, azóta pedig minden évben közel került ahhoz, hogy kijusson a világbajnokságra is, azonban ez nem jött neki össze egészen eddig.

Most viszont megtört a balszerencsés széria, hiszen a Splyce tegnap kicsit nyögvenyelősen, de 3:2-es arányban csak legyőzte az Origin csapatát, ma pedig sokkal meggyőzőbben, 3:0-s összesítéssel búcsúztatták a Schalke 04-t is. Igaz, holnap még vár rájuk egy Bo5-ös széria a Fnatic ellen, de ez már „csak” arról dönt, hogy melyik csapat kezd egyből a csoportkörben, és melyiknek kell előbb a rájátszásban bizonyítania. De a holnapi meccs kimenetelétől függetlenül az már biztos, hogy idén végre magyar játékosnak is szurkolhatunk a világbajnokságon.