Javában zajlik a New York-i Comic Con találkozó, így sorra érkeznek a szuperhősös bejelentések -- Doctor Strange és Pókember mellé most Batman is felzárkózik, még ha csak egy mobilos játék formájában is.

A Warner Bros. a találkozón hozta nyilvánosságra, hogy a Batman: Arkham Origins mellé egy verekedős címet hoznak mobilplatformra, melyet a témában igencsak jártasnak számító NetherRealm Studios készít. A Warner belsős csapata kifejezetten erre a műfajra állt rá, hiszen ők jegyzik az újkori Mortal Kombat címeket, a friss, nemrég PC-re is bejelentett Injustice: Gods Among Us játékot, illetve az ő kezük alól került ki a Batman: Arkham City Lockdown is, amely az előző denevéres felvonás mellé készült akció-kaland volt iOS-re és Androidra.

Az új játék semmilyen alcímet nem kapott, tehát mobilplatformra ez lesz a „kánoni” verzió, eltérően a kézi konzolokra (Nintendo 3DS, PS Vita) készülő, az Armature Studios berkeiben hegesztett Batman: Arkham Origins Blackgate játéktól, amely az alapmű kiegészítőjeként funkcionál. Ebből az is következik, hogy a feladatunk itt is hasonló lesz, mint a „báty” esetében, tehát Arkham baljós helyein kell végigpofoznunk a DC Comics palettájának leghírhedtebb bérgyilkosait, különböző nehézségű megmérettetésekben, illetve napi kihívásokban. Hősünk eközben fejlődik, így új képességekhez és felszereléshez jut, feloldva egy csomó új Batman-jelmezt, no meg különféle jutalmakat és játékbeli pénzt gyűjtve. Utóbbira azért is szükség van, mert az említett, hat dolláros Lockdownnal ellentétben ez az applikáció free-to-play modellt használ, ennek részletei azonban még nem ismertek – a lenti videó alapján valószínűsíthető, hogy valós pénzért előbb juthatunk hozzá az eltérő bónuszokat nyújtó öltözékekhez. Külön plusz, hogy aki megveszi a játék konzolos verzióit (remélhetőleg ez az ajánlat a PC-sre is vonatkozik), és rendelkezik Warner Bros. accounttal, exkluzív tartalmakhoz jut. Ezen felül Ed Boon kreatív igazgató azt is elmondta, hogy egy „integrált játék-ökoszisztémát” hoztak létre, ami magyarul azt jelenti, hogy a mobilalkalmazás és a nagy gépes testvére kéz a kézben járva különféle bónuszokkal és persze plusz élménnyel jutalmazza azokat, akik mindkét verzióban elmerülnek.

A Batman: Arkham Origins iOS (iPhone, iPod, iPod Touch) változatára a nagytesó premierje, azaz október 25-e környékén lehet számítani, míg Androidra később, valamikor karácsony környékén lesz elérhető.  Akit érdekel a játék, ne feledje, hogy PC Guru előfizetés mellé is kérhető, sőt, ha nagyon siettek, akár a három extra DLC-t is bezsákolhatjátok, bár ehhez legkésőbb holnapig átutalásos vagy bankkártyás fizetéssel kell megvásárolni a nektek tetsző csomagot, hiszen a határidő október 15.