• Az egyik játékos életveszélyesen megfenyegette a fejlesztőket
  • Erre az oka egy fegyverskin volt, amit nem kapott még meg
  • A Bulkhead Interactive stílusosan leckéztette meg az illetőt

A történet azzal kezdődött, hogy a Bulkhead Interactive áprilisban egy kis versenyt hirdetett a korai hozzáférésben elérhető Battalion 1944-ben. A győztes csapatnak egyedi fegyverskint ígértek, olyat, amilyet senki más nem fog megkapni még a végleges játékprogramban sem. A verseny lezárultával azonban a győztesek nem kapták meg a skint, ennek oka pedig egyszerű: a fejlesztők annyira lefoglalta a Battalion 1944, hogy nem volt idejük ezzel foglalkozni.

Az egyik győztes, bizonyos SUSPC7 megelégelte a várakozást, és a Bulkhead Discord-szerverére fellépve először inzultálni kezdte a csapatot, majd egy idő után azzal fenyegetőzött, hogy elmegy a stúdióba és lövöldözni kezd. Több utalást is tett arra, hogy az áprilisi lövöldözést akarja megismételni, ami a Youtube székházában történt.

Ugyan SUSPC7 később egy interjúban viccnek minősítette fenyegetőzését, a Bulkhead érthető okokból nem vette annak. Ugyanakkor nem is tettek feljelentést a rendőrségen, inkább megleckéztették SUSPC7-et: megkapta az egyedi skint a következő szöveg kíséretében:

„Szóval, szerintem emlékszel rá, hogy pár hónappal ezelőtt megfenyegettél minket azzal, hogy ha nem kapod skinedet, akkor lövöldözni fogsz a stúdióban. Nagyon kiábrándító volt azt látni, hogy az egyik legjobb játékosunk, közösségünk oszlopos tagja, egyúttal az egyik győztesünk az első versenyünkön ilyen stílust enged meg magának. Mi nem egy arctalan, Valve-szerű stúdió vagyunk, akik csendben tűrik, hanem inkább megmutatjuk a játékosoknak, hogy törődünk az FPS játékokkal.

Te azt állítottad, hogy ez csak egy vicc volt. Semmi vicceset nem látok abban, ha valaki lövöldözéssel fenyegetőzik. Szóval kapsz tőlünk egy kis okítást komédiából. Elég nagy f*sz voltál, egyetértesz?”

És a lecke nem más, mint egy nagyon egyedi fegyverskin, amire egy férfi nemi szervét gravírozták, ami mindig látszik, akárhányszor SUSPC7 újratölt.

battalion-1944-dick-gun.png