Minden multiplayer meccs elrontói a csalók, akik ügyesség helyett mindenféle alternatív eszközökkel próbálnak az élbolyba betörni. Szinte az össze töbszemélyes móddal felszerelt programban összefuthatunk egy-két jó képességű gyerekkel -- a népszerű játékoknál pedig ez hatványozottan igaz. A Call of Duty-szériának már régóta problémája a csalók nagy száma, de a Battlefield-sorozat sem mentes ettől a problémától.

Természetesen a játék mögött álló fejlesztőcsapatok mindent megtesznek azért, hogy a lehető legtisztábban tartsák a játékteret. Az Infinity Ward / Sledgehammer Games / Raven Software trió nem is egy megfigyelőprogramot használ a csalók kiszűrésére, a DICE pedig hasonló megoldás mellett szigorúan, százasával paterolja ki a csalókat, illetve most a Battlelogot egy új funkcióval látták el, amivel pofonegyszerűen jelenthetjük a gyanúsan viselkedő játékosokat platformtól függetlenül.

A folyamat csupán annyiból áll, hogy felkeressük a gyanús játékos profilját, ott rákattintunk a sárga háromszögre, majd a lehető legrészletesebben leírjuk, mi történt, és miért gondoljuk azt, hogy az illető meg nem engedett segédeszközt használt a csatatéren. A DICE ezután kivizsgálja az esetet, és a szabálysértés mértékétől függően lenullázza a csaló statisztikáit, vagy egy az egyben bannolja.