A Fumax kiadó jóvoltából -- amely cégnek a Deus Ex és Assassin's Creed könyveket is köszönhetjük -- újabb Battlefield-történet kerül a magyar könyvesboltok polcaira. A 2011-es Battlefield 3: Az orosz után e hónap végén jelenik meg a tervek szerint a Battlefield 4-hez köthető "A háború küszöbén" című regény, amelyet Peter Grimsdale írt -- ő volt a társszerzője az előző könyvnek is.

battlefield-4-a-haboru-kuszoben.jpg

TARTALOM

Lazlo Kovic, a CIA beépített sanghaji ügynöke, egy balul sikerült kommandósakciót követően mind a saját felettesei, mind a kínai Állambiztonsági Minisztérium első számú bűnbakjává válik.

Ha mindez még nem lenne elég, egy, a Mao-korszak előtti időkből származó, rettegett titkos kínai bűnszövetkezet is vadászni kezd rá. Ezalatt az egész város a háttérből manipulált, egyre jobban eszkalálódó Amerika-ellenes hangulattól forrong, amely akár a két ország közötti háborúhoz is vezethet.

Kovic a bőrét mentve önállósítja magát, és kínai alvilági kapcsolatait felhasználva próbálja kideríteni, kik és milyen érdekektől vezérelve mozgatják a szálakat.