Thomas Andersson, a piszkosul látványos Battlefield 4 többjátékos módjának vezető tervezője a játék blogján osztott meg részleteket a multiplayerről. Megtudhattuk, hogy az előző rész összes kasztja, név szerint az Engineer, a Recon, a Support és az Assault visszatér a Battlefield 4-ben is, ráadásul változatlanul.

Mivel a DICE csapata úgy látta, hogy a legtöbb játékos inkább csak az alapfunkciókat használta a különböző kasztoknál, így különféle tippekkel próbálják meg segíteni őket, hogy újabb és újabb eszközöket próbáljanak ki, és használják a különböző fegyvereket. Ilyen lesz a killek összehasonlítása az eszközök funkcióinak részletesebb bemutatásával.

A Batlelog, és alapból az egész Battlefield-széria igen erős csapatmunkát sejtet a többjátékos fronton, de ezt szeretnék még tovább erősíteni a DICE-os szakik, ezért ráfeküdtek ennek támogatására is. Ez lesz a Field Upgrade nevű funkció, amely ismerős lehet a Battlefield 2142 veteránjainak. Lényegében minden csapatmunkát jutalmaz a játék, a parancsok teljesítésétől kezdve a társak gyógyításán és a részfeladatok teljesítésén át a támogatásig.

A Battlefield 4 multiplayere tehát ismerős lesz azoknak, akik már játszottak a harmadik résszel, vagy eleget nyüstölték a 2142-t. És nem is kell sokat várni, hiszen a november 1-jei PC-s, Playstation 3-as és Xbox 360-as megjelenés már nincs annyira messze, s remélhetőleg az Xbox One-os és a PS4-es premierre sem kell megvárni az újévet.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Battlefield 4 -- Megjelenés: 2013. november 1. -- Gépigény: nem ismert