• Holnaptól kezdve feltűnik a prémium valuta a Battlefield 5-ben
  • Melyért első körben csak kozmetikai tárgyakat kaphatunk
  • Később viszont fejlődés gyorsítókat és egyedi karaktereket is vásárolhatunk belőle

A Battlefield 5 kapcsán egy ideje már lehet hallani a mikrotranzakciók érkezéséről, azonban a várakozásnak lassan már vége, hiszen a holnapi nap bekerül a játékba az úgynevezett Battlefield Currency. Ez a valuta a Company Coinokkal ellentétben nem játékkal, hanem valós pénzzel lesz megszerezhető, vásárolni pedig az Armory menüpont alatt tudunk majd belőle.

És hogy mire verhetjük el a Battlefield Currencyt? Jelenleg egyedül Epic szintű kozmetikai elemekre (illetve néhány gyakoribb kinézetnél dönthetünk, hogy ingyenes vagy prémium valutával fizetünk-e értük), azonban a jövőben különféle időspóroló funkciók és elit katonák is elérhetőek lesznek a mikrotranzakciók részeként.

Az előbbi csoportba a kapott tapasztalati pontokat megnövelő XP boosterek, és az adott fejezet jutalmait hamarabb feloldó Tier Cath-Upok tartoznak majd, az elit katonák pedig egyedi kinézettel, háttértörténettel és szinkronnal bíró karakterek lesznek, akik semmiféle játékbeli előnyhöz nem juttatják a vásárlókat. A készítők szerint ezen kívül kapunk majd valódi pénzért megvehető csomagokat is, melyekben különféle kozmetikai elemek, prémium valuta és más hasznos tárgyak lapulnak majd.