Bár tavaly kénytelenek voltak 2018-ra eltolni a megjelenést, a Paradox Interactive és a Harebrained Schemes a minap bejelentette, hogy most áprilisban tényleg a boltok polcaira kerül a MechCommander szellemi örökösének tekinthető BattleTech. Sajnos pontos dátum még nincs, de remélhetőleg nemsokára megtudjuk, melyik naptól kezdve kezdhetünk óriási csatamechákat kommandírozni.

A bejelentés mellett egy háromrészes videósorozatba is belekezdtek, ennek első epizódjában Jordan Weisman (a BattleTech kreátora), Mitch Gitelman (a stúdió menedzsere) és Mike McCain (direktor) a játék harcrendszerét mutatja be. A körökre osztott csaták elmondásuk szerint ismerős lesz majd azok számára, akik játszottak az XCOM-mal, ugyanakkor az óriási robotok harca másfajta taktikai megközelítést igényel.

A BattleTech már előremdelhető a játék hivatalos honlapján és Steamen is sima és Digital Deluxe Edition kivitelben. Utóbbiban egy digitális művészeti album, a játék zenéi, háttérképek, ikonok és avatárok találhatóak.