A Turtle Rock Studios nem dolgozik többet az Evolve-on, ezt a minap jelentették be. Az aszimmetrikus 4v1 többjátékos módra kihegyezett, szörnyes-vadászos játék 2015-ben jelent meg, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket – részben a gigantikus mennyiségű DLC miatt, amit a játékosok gyomra érthető okokból nem vett be –, így idén júliusban free-to-play játékká vált. Kezdetben úgy tűnt, ez megmenti a jobb sorsra érdemes programot, de úgy tűnik, a kezdeti lendület hamar alább hagyott.

A leállás hírét Chris Ashton, a Turtle Rock társalapítója hozta a stúdió blogján. A hosszúra nyúlt búcsúlevélhez írt kommentekből kiderül, hogy a döntést nem a fejlesztők, hanem a játék kiadásáért felelős 2K hozta meg. A Turtle Rock szeretett volna tovább dolgozni a játékon és a terveknek megfelelően el akarták hozni az ingyenes második fázist a konzolokra is, de erre már nem lesz lehetőségük.

A szerverek még egy ideig élni fognak, bár nem tudni, meddig – frissítések és támogatás viszont már nem lesz. A Turtle Rock egy livestream keretében fog elbúcsúzni a játéktól, október 27-én, magyar idő szerint este 9-kor a saját Twitch-csatornájukon.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!