Watchmen világát és karaktereit talán még azok is ismerik, akik nem mozognak otthonosan a képregények világában, hiszen Alan Moore és Dave Gibbons füzeteinek köszönhetjük a Rebel Moonnal sajnos eléggé leszerepelt Zack Snyder legismertebb moziját, a már több mint 15 éves Watchmen: Az őrzőket, valamint egy kiváló (bár sokak szerint eléggé túlértékelt) sorozatot az HBO jóvoltából.

Hamarosan pedig ismét képernyőre költöznek a jól ismert szereplők, hiszen augusztus 13-án érkezik a 2023-as San Diego Comic-Con során leleplezett animációs film első részének digitális verziója, a 4K Ultra HD és BluRay kiadás pedig augusztus 27-én kerül fel a polcokra. A Brandon Vietti rendezésében készült Watchmen: Chapter 1 az első hosszabb kedvcsinálóját is megkapta nemrég, ami bizony tartalmaz néhány ismerős snittet, a látvány pedig épp olyan letaglózó, mintha Gibbons munkáit látnánk.

"Az alternatív történelmet bemutató 1985-ben meggyilkolnak egy kormány által támogatott szuperhőst, az eset pedig visszarángatja a nyugdíjból a törvényen kívüli kollégáit, akik egy olyan rejtélybe keverednek, amely nem csupán az életüket, de a világot is felforgatja" – olvasható az alkotás hivatalos szinopszisában. A Watchmen: Chapter 1 animációs stílusa – és ezt több kommentelő is megjegyezte – erősen hajaz a Marvel Studios Mi lenne, ha... ? című szériájára, ami persze egyáltalán nem negatívum, hiszen meglehetősen jól fest az opusz, az eredeti művek kedvelői pedig szinte biztosan odáig lesznek a látottakért.

A produkcióhoz ráadásul sokszor bizonyított színészeket is sikerült megnyernie a Warner Bros. Animationnek, hiszen olyan sztárok szólaltatják meg a szereplőket, mint Titus Welliver (Rorschach/Walter Kovacs), Matthew Rhys (Dan Dreiberg/Éji Bagoly), Katee Sackhoff (Laurie Juspeczyk/Selyem Kísértet) és Troy Baker (Adrian Veidt/Ozymandias), szóval nemcsak a szemünk, de a fülünk is el lesz kényeztetve a megtekintés során. Mivel az alapanyag teljes joggal emelkedett a klasszikusok közé, minden adott ahhoz (pláne, hogy egy-két hozzászólás alapján még a dialógusokon sem minden esetben változtattak az írók), hogy Snyder mozija után egy újabb nagyszerű feldolgozás szülessen az egyik legnagyobb hatású képregényből – hamarosan kiderül, hogy összejött-e a bravúr.